Obilježava se Dan zaštite prirode u Republici Hrvatskoj

Na razini planeta 22. svibnja obilježava se kao Međunarodni dan biološke raznolikosti, a na razini naše zemlje kao Dan zaštite prirode u Republici Hrvatskoj.

Taj su dan Ujedinjeni narodi proglasili Međunarodnim danom bioraznolikosti, kako bi ukazali na važnu ulogu koju bioraznolikost ima u održivom razvoju i općenito u ljudskom postojanju, posebice za zdravlje ljudi i čitave Zemlje.

Republika Hrvatska pridružila se svijetu u nastojanjima za očuvanje bioraznolikosti i unaprjeđenje zaštite prirode, a Hrvatski sabor je 2003. godine donošenjem Zakona o zaštiti prirode odredio da se 22. svibnja, na Međunarodni dan bioraznolikosti, obilježava i Dan zaštite prirode u Hrvatskoj.

Javna ustanova Međimurska priroda prigodnim programom obilježava taj dan. U utorak 20. svibnja u Centru za posjetitelje Križovec otvorena je izložba Moj komadić zemlje – priče 14 poljoprivrednika iz cijele Hrvatske na temu suživota čovjeka i NATURA2000 područja.

Za četvrtak 22. svibnja u Gimnaziji Josipa Slavenskog Čakovec najavljena je izložba fotografija trojice autora (Goran Šafarek, Jasmin Sadiković i Siniša Golub) na temu Rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav (fotografije Mure, Drave i Dunava – priroda, čovjek, suživot), dok će se u petak 23. svibnja održati  medijska prezentacija zaštite prirode u Međimurju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije