Festival filmova koji mijenjaju perspektivu u udruzi Autonomni centar

Udruga Autonomni centar – ACT u suradnji sa udrugom Spirit iz Rijeke organizira Uhvati film – festival filmova na temu invalidnosti i filmova čiji su autori (glumci, scenaristi, režiseri) osobe sa invaliditetom.

Uhvati film je festival odličnih poučnih pa i zabavnih kratkih filmova sa zajedničkom temom invaliditeta. Stučni žiri bira one koji nisu patetični, koji nude originalnost i pristup da se ili preda poruka o temi ili da je osoba s invaliditetom uključena kao autor (tema onda može biti RAZNO).

Fest postoji od 2003. u Novom Sadu a u Hrvatskoj je zastupljen preko udruge Spirit iz Rijeke kao ravnopravnog partnera Festa od 2010. Osim u Rijeci, uspjeli smo postaviti manje prezentacije u Zagrebu, Puli, Krku, a ovih dana Čakovcu, Križevcima i Bjelovaru.

Ciljana skupina ovog Festa nisu isključivo osobe sa invaliditetom, jer one znaju o svojim problemima, naprotiv, jako dobar odaziv imamo među srednjoškolcima, studentima koji nakon filma pišu seminare i druge radove na teme koje ih Fest podsjeti, a profesori rado omogućavaju svojim studentima bodove za gledanje ovih projekcija.

Projekcije prati interakcija voditelja s publikom između filmova koja se pretvara u zanimljivu raspravu o temi koju smo vidjeli u filmu. Tribina i projekcije održat će se u utorak 27. svibnja 2014. u 18 sati u Multimedijskoj dvorani Autonomnog centra na adresi Dr. Ivana Novaka 38 u Čakovcu (zgrada Starog Hrasta, prvi kat). Više o festivalu Uhvati film saznajte klikom ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije