“Međimurska priroda” obilježava Dan zaštite prirode u Republici Hrvatskoj

22. svibnja se na razini planeta obilježava kao Međunarodni dan biološke raznolikosti, a na razini naše omovine kao Dan zaštite prirode u Republici Hrvatskoj.

Povodom tog dana u organizaciji “Međimurske prirode” organiziraju se zanimljiva predavanja i projekcije. Program u utorak, 22. svibnja započinje u 10 sati predavanjem na temu Zaštita prirode u RH i biološka raznolikost Međimurske županije koje će se održati u multimedijalnoj dvorani iznad prostorija Općine Sveti Martin na Muri.

Nakon predavanja, u 11.15 bit će projekcija projekcija filma Ušće Mure – Hrvatska Amazona autora Gorana Šafareka, a za 12 sati najavljena je hodnja s nadzornikom kroz Regionalni park Mura-Drava. Mjesto susreta je najsjevernija turistička točka RH, u Žabniku.

Istog dana u 18 sati u Gradskoj knjižnici Krapina djelatnici “Međimurske prirode” održat će predavanje o Regionalnom parku Mura – Drava. Tijekom narednog tjedna od 21. do 27. svibnja 2012. godine Regionalni park Mura-Drava u Međimurskoj županiji posjećuje povećani broj organiziranih turističkih grupa kojima će se tijekom interpretacije također skrenuti pažnja na Dan zaštite prirode u RH i Međunarodni dan biološke raznolikosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije