U Prelogu otvorena izložba Svjetlo Božićnog dana

U četvrtak 5. prosinca u Muzeju Croata insulanus Grada Preloga otvorena je izložba Svjetlo Božićnog dana. Svekolikoj publici predstavljena su djela hrvatskih i inozemnih umjetnika s adventskim i božićnom motivima.

U vrijeme došašća i Božićne dane, s nekoliko prigodnih riječi prisutne su uveli prečasni Antun Hoblaj i gradonačelnik Ljubomir Kolarek. Prof. dr. sc. Matija Berljak, donator zbirke Croata insulanus, upoznao ih je s djelima izloženima na izložbi te pojedinim autorima, piše Prelog.hr.

Franjo Novak koji je prisutan na svim kulturnim događanjima u Gradu Prelogu pa tako i muzejskima, otvorio je izložbu Svjetlo Božićnog dana. Uoči izložbe u Muzeju Croata insulanus održavale su se adventske radionice.

Na radionica su polaznici izrađivali ukrase za bor, kojima smo okitili bor u Muzeju Croata insulanus. U izradi ukrasa sudjelovali su Dječji vrtić Fijolica Prelog (skupine: Medeki, Bubamare, Pčelice i Mišeki) i Osnovna škola Prelog, područno odjeljenje Cirkovljan. Radionice je vodila Iva Kožnjak, povjesničarka umjetnosti, dok je radionice za više razrede osnovne škole vodila profesorica Marija Vuk.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije