Vinski kutak: Tjedno predstavljamo vrsne međimurske vinare!

Dragi moji,

Vino bonum, pax in domum – dobro vino, mir u kući! To je moto kojim se služi ova prelijepa i ponosna županija, još od starih Rimljana koji su ovdje sadili vinovu lozu.

U idućim tjednima u sklopu nove podrubrike portala “Vinski kutak”, po principu svaki tjedan vinar jedan, približit ćemo Vam putem portala eMedjimurje.hr naše međimurske vrsne vinare koji će Vam ispričati svoju priču.

Predstavit ćemo i nekoliko njihovih odabranih sorti vina. Za recenzije njihovih vina angažirali smo Kristijana Gačala, sommeliera školovanog u Londonu, a koji je eto naš Čakovčanin s dvadesetogodišnjim iskustvom rada izvan granica Lijepe Naše. Želimo Vam približiti najljepšu i ruku na srce, najomiljeniju aktivnost mnogih, uživanje u hrani i vinu.

Između Mure i Drave predstavit ćemo Vam najeminentnije profesionalce i hedoniste sa njihovim pričama, fotografijama i intervjuima. Sve se više traži kvalitetna kapljica vina koja jedva čeka da se “oženi” sa ukusnim zalogajem i danas ima sve više vinara koji svoju dužnost stvaranja baš takve kapljice uzimaju vrlo ozbiljno.

Međimurske vinare počinjemo predstavljati idući tjedan i to od ponedjeljka 4. studenog, abecednim redom. U prvom krugu predstavljanja predstavit ćemo njih deset. Prva na redu je naša najveća vinarija Agromeđimurje, a tjedan iza od 11. studenog predstavljamo Vinsku kuću Cmrečnjak.

Dozvolite da Vas povedemo na put ushićenja nepca i stvaranja novih prijateljstava. Živjeli i dobar tek!

Kristijan Gačal je autor tekstova, voditelj intervjua i vanjski suradnik portala eMedjimurje. Ponosno nosi titulu 1. razine prestižnog ceha sommeliera iz Londona – Court of Master Sommelier, London. Ima dugogodišnje iskustvo u radu s internacionalnom klijentelom i iskustvom s preko 700 etiketa što domaćih što internacionalnih vina. Put je počeo davne 1993. godine na putničkim cruiserima (Disney Cruise Line, RCCI) što danas i nastavlja.

U međuvremenu je bio dio mnogih konzultacija u svrhu otvaranja i vođenja restorana i hotela, te jahti sa visokim standardima od 5 zvjezdica te isto tako vrlo dobro upućen u vrlo zahtjevne standarde afilijacija ponajboljih putničkih agencija u Europi i Sjedinjenim Američkim Državama (Conde Nast Johansens i Virtuoso).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije