“Trebat će nam 6 do 9 mjeseci da se vratimo na stanje prije štrajka”

– U prosjeku liste čekanja su se povećale za 22 posto dok su se u šest bolnica povećale za 30 posto. No očekujem da ćemo ovaj tjedan završiti pregovore i da će nam za povratak na prijašnje stanje prije štrajka trebati od 6 do 9 mjeseci- kazao je u utorak ministar zdravlja Rajko Ostojić, u trenutku dok traje 42. dan štrajka liječnika.

Ostojić je dodao kako trenutačno na burzi nema niti jednog mladog liječnika te da će s mladim liječnicima za 15-tak dana održati sastanak. Napomenuo je i to da je u mlade liječnike, medicinske sestre i ostalo medicinsko osoblje tijekom školovanja uloženo jako puno i da naš interes mora biti zadržati ih u Hrvatskoj.

Ministar je ovo izjavio nakon obilaska pacijentice u klinici za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice u Zagrebu kojoj je ugrađen implantat dijela zdjelice što je rezultat rada spomenute klinike, tvrtke Instrumentaria, Fakulteta strojarstva i brodogradnje i Medicinskog fakulteta. To je prvi put u Hrvatskoj i u ovom dijelu Europe da je obavljena ovakva vrsta ugradnje implantata. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije