HŽ: Ispričavamo se putnicima zbog nedostatka prijevoznih kapaciteta!

Učenici koji putuju u školu vlakom javili su se u našu redakciju kako bi se požalili da tri dana zaredom veliki broj učenika nije mogao stići na nastavu jer nisu imali svi mjesta u vlaku. Bili su ogorčeni ovakvim postupkom Hrvatskih željeznica.

Profesori su u početku imali razumijevanja, ali svakodnevno kašnjenje od dva sata zbog neprofesionalnosti i nerazumnosti HŽ-a postalo je, kako kažu, nepodnošljivo. Što se zapravo dogodilo i gdje je nastao problem upitali smo Hrvatske željeznice.

Odgovor, ali i ispriku poslala nam je Mihaela Tomurad Sušac, glasnogovornica HŽ Putnički prijevoz.

“U dane 24., 25. i 28. listopada zbog nedostatka klasične garniture (lokomotiva i vagoni) putnici koji koriste vlak broj 3301 na relaciji Kotoriba – Varaždin (iz kolodvora Kotoriba polazi u 6.32 sati) prevezeni su motornim vlakovima. Motorni vlakovi nažalost imaju manji kapacitet od klasičnog vlaka, te se ovim putem ispričavamo putnicima zbog nedostatka prijevoznih kapaciteta.

Sastav vlakova određuje se prema frekvenciji putnika. No, s obzirom da je vozni park HŽ Putničkog prijevoza u prosjeku star više od 30 godina, dolazi do povećane imobilizacije vagona i lokomotiva, a samim time i do nedostatka vagona i lokomotiva za redoviti sastav vlakova. HŽ Putnički prijevoz ulaže maksimalne napore kako bi osigurao dostatne prijevozne kapacitete na cijeloj željezničkoj mreži”, piše u odgovoru.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije