Svjetski dan zaštite životinja: Međimurci sve svjesniji o pomoći životinjama

Svale godine na današnji dan 4. listopada obilježava se Svjetski dan zaštite životinja i ukazuje na potrebe ugroženih, bolesnih, potrebitih, zlostavljanih životinja. Udruge za zaštitu životinja globalno obilježavaju taj dan kako bi povećale svijest o problemima životinja te potaknule ljude na razmišljanje o tome kako se odnose prema životinjama.

Nebrojeno puta smo putem portala eMedjimurje.hr i Facebook profila eMedjimurja pomagali vlasnicima u traženju odbjeglih kućnih ljubimaca, udomljavali ostavljene mačiće te pozivali na akcije pomoći udrugama koje se bave zaštitom životinja, a kod nas se posebice aktivna Zaštitarsko ekološka udruga “Prijatelji životinja i prirode” koji vode Sklonište za životinje “Prijatelji” Čakovec.

Danas na Svjetski dan zaštite životinja iz čakovečkog skloništa za životinje Prijatelji poslali su nam apel da se jave svi ljudi dobre volje koji bi htjeli udomiti psiće, jer ih je u ovom trenutku više nego puno i ne mogu prihvatiti sve koje bi trebali.


Dejan Kovač pomogao udomiti bespomoćnog psića kojeg su pronašli u prednovogodišnjoj noći

Prisjetimo se i slučaja gdje su Dejan Kovač i Martina Blažinčić pomogli nekad napuštenom, mršavom i bespomoćnom psiću Parcu u prednovogodišnjoj noći 2012. godine te pomogli da ga se udomi u Italiju u Sienu kod četveročlane obitelji gdje dan danas širi neopisivu sreću u njihovom obiteljskom domu. Dejan je poznat po nesebičnoj pomoći mnogim udrugama donacijama kojima se nikad javno nije isticao. Martina pak gotovo svaki slobodni trenutak koristi kako bi volontirala u azilu i pomagala napuštenim životinjama.

O sličnim pričama smo pričali puno puta na portalu eMedjimurje, a nadamo se da će svijest o pomoći životinjama rasti. I danas smo u suradnji sa čitateljem na Facebook profilu eMedjimurja objavili vijest o dolutalome psu u Zaveščak (fotografija dolje). Vlasnik ili mogući udomitelj neka se javi na 040/500-613.
 

Najnovije