Donji Vidovec: Čret osvojio “Lov na zlatarski prsten”

Treću godinu zaredom agilni članovi Moto nautičkog kluba Vidovski zlatari u nedjelju 4. kolovoza na obali odvodnog kanala kod Donjeg Vidovca organizirali su jedinstvenu turističku manifestaciju u tom kraju – Lov na zlatarski prsten (Zlatarsku alku).

Članovi kluba sa svojim plovilima krenuli su prema mjestu održavanja natjecanja središnjom mjesnom ulicom uz pratnju Limene glazbe. Na trenutak su se zaustavili u središtu mjesta gdje su zajedno s predstavnicima Općine i tamošnje Udruge branitelja kod spomen-ploče u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja odali počast svim preminulima u Domovinskom ratu i zapalili svijeće.

U Lov na zlatarski prsten krenulo je 17 natjecateljskih posada u čamcima s ukupno 51 natjecateljem dok je broj gledatelja bio trostruko veći i trajalo je gotovo šest sati. Zadatak tročlane ekipe je bio da se veslajući nizvodno čamcima pribiliže do alke koja je bila spuštena niz most preko kanala i na taj način gađajući u alku skupljati bodove – najviše bodova je donosila “srida”.

To je natjecateljima s manje ili više uspjeha uspijevalo da bi se na kraju iskristalizirale tri ekipe koje su ušle u “pripetavanje”. Bili su to Fljojsari iz Donje Dubrave, ekipe Pola litre, pola vode i  Čreta iz Donjeg Vidovca. Prvi su u “pripetavanju” otpali Donjodubravčani, a pobjednik je odlučen u još dva dodana pripetavanja između ekipa Pola litre, pola vode i Čreta. Boljeg oka i staloženije ruke bila je ekipa Čreta u sastavu Mira i Rudolf Pongrac te Zoran Hudiček.

Njima su uz prijelazni pehar organizatora pripale medalje zlatnog sjaja, dok su ostale spomenute ekipe primile srebrne i brončane medalje koje im je uručio predsjednik Vidovskih zlatara Nenad Lukša. Za tu je prigodu organizirana prezentacija starih zanata, ispiranje zlata, pletenja košara od vrbove šibe, cekera, prodaje licitarskih proizvoda i proizvoda od meda te svirkom Limene glazbe iz Velikg Bukovca.

Posebnu atrakciju za najmlađe predstavljalo je rekreativno jahanje na ponyma koje je iznajmilo jahalište Mihovljan-Čakovec vlasnika Maria Mezge. Ono je imalo i humanitarni karakter jer je za djecu bilo besplatno, a sufinancirale su ga čakovečka tvrtka Bat, Vidovski zlatari i sam vlasnik koji su osigurali dodatnih 20 sati terapijskog jahanja za potrebite mališane iz Donjeg Vidovca.

Sve u svemu ova sportska i zabavna manifestacija opravdala je svoj cilj i na plus 40 stupnjeva na obalu uz Dravu privukla veliki broj posjetitelja koji su imali prilike pojesti odličan zlatarski grah.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije