Stari granični prijelaz Goričan dobiva svoju funkciju

Mario Moharić, načelnik općine Goričan 22. srpnja bio je na radnom sastanku u upravi Hrvatskih autocesta u Zagrebu gdje se sastao s predsjednikom uprave Davorom Mihovilić i direktorom sektora za projektiranje Miodragom Furdin. Susretu u Hrvatskim autocestama prethodio je sastanak u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture, Maria Moharića i ministra Siniše Hajdaša Dončića

U Hrvatskim autocestama dogovoreno je da uprava Hrvatskih autocesta ovaj tjedan donosi izmjenu odluke o varijanti projekta novog čvora Goričan na autocesti Goričan-Zagreb koji zadovoljava sve parametre struke, potrebe ovog kraja, starog graničnog prijelaza Goričan i općine Goričan, a kojim bi se omogućilo turistima koji su u dolasku i izlasku iz naše zemlje, korištenje odmorišta Goričan na starom graničnom prijelazu.

Naime, Hrvataske autoceste su nedavno prihvatile varijantu projekta novog čvora Goričan, prema kojem bi općina Goričan ponovno bila zaobiđena na način da nema adekvatan prilaz starom graničnom prijelazu i taj bi projekt bio vrijednosti 13 milijuna kuna. Projektni plan koji se počinje ovih dana ubrzano izrađivati, a koji će omogućiti mještanima Goričana najkraći put do starog graničnog prijelaza bit će vrijednosti 15,5 milijuna kuna.

Prema riječima direktora sektora za projektiranje Hrvatskih autocesta Miodraga Furdina, projektiranje sa dobivanjem svih dozvola planira se ishoditi do kraja ove godine, a prema riječima predsjednika uprave Davora Mihovilića, gradnja će započeti početkom slijedeće godine i završiti će u najkraćem roku.

Od čelnih ljudi Hrvatskih autocesta, načelnik općine je obaviješten da su prihvatili zahtjev općine Goričan, te da su završeni projekti novih znakova, koji će označavati stari granični prijelaz Goričan i omogućiti svim kategorijama vozila silazak s autoceste na stari granični prijelaz, a ne samo teretnim vozilima kao što je trenutna situacija, te da su predmetni znakovi u postupku javne nabave, nakon čega će biti i postavljeni.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije