Nagrađeni najbolji na natječaju Državne uprave za zaštitu i spašavanje

Svake godine Državna uprava za zaštitu i spašavanje svake godine raspisuje natječaj za likovne radove kojem je cilj podizanje svijesti o postojanju prijetnji od prirodnih i tehničko – tehnoloških opasnosti. I ove godine u natječaju su sudjelovali dječji vrtići s područja županije te naše osnovne i srednje škole. Ovogodišnja tema bila je “Katastrofa i snage zaštite i spašavanja u katastrofama”.

Na natječaj se odazvalo ukupno 16 osnovnih i 2 područne škole te 14 dječjih vrtića, odnosno 274 učenika i 103 djece. Također, na natječaj se odazvala i Gimnazija “Josipa Slavenskog” iz Čakovca sa dva foto rada. Kako je u uvodnom obraćanju naglasio zamjenik župana Zoran Vidović, izuzetno je važno od najranije dobi stvarati svijest o mogućnostima prirodnih nepogoda koje za posljedicu mogu imati materijalnu štetu ili ljudske žrtve. Na ovaj način djeca i učenici upoznaju se s procedurama postupanja u najtežim situacijama.

Prošlogodišnja poplava u Pušćinama, upozorenje je da se nepogode mogu dogoditi u bilo kojem trenutku, rekao je Vidović. O tehničkim detaljima provedbe natječaja govorio je pročelnik Države uprave za zaštitu i spašavanje Područni ured Čakovec Ladislav Sőke. U kategoriji vrtići najbolji je bio grupni radi Nine Fric, Emanuele Vuk, Matee Čeh, Karoline Horvat, Lee Srša, Helene Veseli i Antonie Lisjak iz vrtića “Stonoga” iz Novog Sela Rok. Njihove mentorice bile su Jagoda Srša, Marijana Kelkedi i Maja Kozjak-Hladki.

Druga je bila Ela Purić iz DV “Jelenko” Domašinec, s mentoricom Helenom Fajić, a treća Linda Lepir iz DV “Vrapčić” Šenkovec, s mentoricama Melitom Pergar i Ivanom Krajačić. Posebnu nagradu za originalnost dobio je grupni rad Mirne Bernat-Bonetić, Hane Krištofić, Klare Fučec, Ele Kukovec, Nine Bedić, Nine Bernat-Bonetić, Klare Tomašić, Tea Darmopila, Meri Matjačić, Korine Lozić i Sare Anderlin iz DV “Bambi” Čakovec, s mentoricama Ivanom Pečarko i Idom Mlinarić.

U kategoriji od 1. do 4. razreda najbolji je bio Roko Štokić iz OŠ Nedelišće s mentoricom Snježanom Novak, druga je bila Marta Horvat iz OŠ “Petar Zrinski” Šenkovec s mentoricom Biserkom Kontrec, a treća Maja Krhač iz OŠ “Petar Zrinski” Šenkovec, s mentoricom Vesnom Golub. U kategoriji 5. do 8. razreda najbolji rad imala je Emilija Martinec iz OŠ “I. G. Kovačića” Sveti Juraj na Bregu, s mentorom Domagojem Zoričićem, drugi je bio Juraj Srpak iz Hodošan, s mentorom Nenadom Kipkeom, a treća Saša Meštrić iz OŠ  Strahoninec s mentoricom Marinom Mrazović.

Na natječaju koji je raspisala Državna uprava za zaštitu i spašavanje Republike Hrvatske učenici osnovnih i srednjih škola s područja Međimurske županije u kategoriji foto i video radova učenika srednjih škola, najbolja u državi bila je Ivana Klarić iz Gimnazija “Josipa Slavenskog” iz Čakovca, s mentoricom Karmen Farkaš.

Na natječaju koji je raspisala Uprava Republike Slovenije za zaštitu i spašavanje, Ispostava Murska Sobota na temu “Prirodne i druge nesreće – potres”, učenici osnovnih škola Međimurske županije postigli su sljedeće rezultate: u kategoriji od 1. do 3. razreda treće mjesto osvojila je Vanja Žganec iz OŠ “Petar Zrinski” Šenkovec, s mentoricom Ladislavom Šestak-Horvat.

U kategoriji od 4. do 6. razreda prvo mjesto osvojila je Emina Pintarić iz OŠ “T. Goričanca” Mala Subotica, s mentoricom Ružom Hajdinjak. U kategoriji 7. i 8. razreda prvo mjesto osvojila je Ana Sinković iz OŠ Hodošan, s mentorom Nenadom Kipkeom. Posebna priznanja dobili su i mentori.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije