Humana Nova prikupila 15 tona rabljene odjeće

Povodom Dana zaštite okoliša koji se obilježava 5. lipnja, Socijalna zadruga Humana Nova u suradnji s gradovima i općinama, Volonterskim uredom Međimurja te komunalnim poduzećima Čakom, Murs-ekom, Pre-kom i Varkom u subotu 8. lipnja organizirala je veliku akciju sakupljanja tekstila, odjeće i obuće te čistih plastičnih vrećica na 17 lokacija u Međimurju te po prvi puta i u Varaždinu.

Tako su stanovnici Čakovca, Donje Dubrave, Donjeg Kraljevca, Donjeg Mihaljevca, Donjeg Vidovca, Držimurca-Strelca, Goričana, Kotoribe, Lapšine, Male Subotice, Murskog Središća, Podturna, Preloga, Selnice, Svete Marije, Svetog Martina na Muri, Varaždina i Vratišinca sveukupno donirali 15 tona rabljene robe i dvije vreće čistih plastičnih vrećica. 

Socijalna zadruga Humana Nova se zahvaljuje svima koji su donirali nošenu odjeću za oporabu i reciklažu i time podržali našu ideju sprečavanja onečišćenja okoliša i smanjili emisiju CO2 u atmosferu su za 54.000 kg, sačuvali 90 milijuna litara pitke vode i spriječili upotrebu 3000 kg pesticida u proizvodnji pamuka kao sirovine. 

Na sam Dan zaštite okoliša Humana Nova održala je radionicu u Centru za odgoj i obrazovanje u Čakovcu na temu uporabe recikliranog tekstila. Na radionici je sudjelovalo tridesetak polaznika Centra pri čemu su ukrašavali pregačice izrađene iz recikliranih materijala. U izradi su im uvelike pomogle djelatnice Centra i djelatnice Humane Nove. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije