Održana tradicionalna priredba “Dobravi za Vuzem”

Održana tradicionalna priredba “Dobravi za Vuzem”

Na sam Uskrs članovi KUD-a Seljačka sloga iz Donje Dubrave mještanima tradicionalno priređuju priredbu “Dobravi za Vuzem” koja je i ove godine održana u školskoj sportskoj dvorani.

U programu koji je trajao više od sat vremena domaćini su se predstavili plesovima Međimurja koje su uvježbali Nino Klobučarić i Antun Horvat, folklorašice su otplesale “Kolo iz Ražanca” (zadarsko zaleđe), a njih je uvježbala Dina Zvonar, dok je muški dio plesača izveo “Bunjevačko momačko nadmudrivanje”.

Gosti priredbe bili KUD Zrin iz Legrada  i KUD Anka Ošpuh iz Ludbrega. Legradsko društvo predstavilo se koreografijom njihovih plesova “Te legradske podojale” i dramskim prikazom “Vutičevci”. KUD “Anka Ošpuh” izveo je splet pjesama i plesova pod nazivom “Ajd idemo u Baranju preko!”.

Voditeljski debi uz iskusne glumce imali su sedmogodišnjaci Sonja Lovrinović, Eva Balažinec i Niko Štefić, a tradicionalno mnogobrojna publika je male voditelje i sve izvođače počastila dugotrajnim pljeskom. Nakon priredbe druženje izvođača, koji su odvojili dragocjeno vrijeme na sam praznik Uskrsa, nastavljeno je u prostorijama KUD-a.

U Donjoj Dubravi su tako u posljednjih desetak godina gostovala brojna društva. Od podravske strane iz Virja, Kalinovca, Đurđevca, Novigrada Podravskog, Bjelovara, Koprivničkog Ivanca, Đelekovca i Legrada, iz Međimurja tu su bili Donji Vidovec, Donji Kraljevec, Prelog, Goričan i Mala Subotica, a ove godine stigao je i Ludbreg.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije