FOTO: Otvorena etno soba u kojoj se čuva baština Donje Dubrave

>> FOTO: Otvorena etno soba u kojoj se čuva baština Donje Dubrave

KUD Seljačka sloga Donja Dubrava završio je još jedan projekt – uređenje etno sobe. U subotu, 14. studenoga 2015. godine službeno je otvoren stalni postav etno sobe u Domu kulture Zalan.

Svečanosti otvorenja nazočili su zamjenik župana Međimurske županije Zoran Vidović, načelnik Općine Dražen Miser, ravnateljica Osnovne škole Mirjana Ribić te ravnateljica Dječjeg vrtića Dubravka Horvat. U prvom “građanskom” dijelu etno sobe nalazi se prikaz nekadašnjeg života obitelji Zalan.

Drugi dio uređen je u “radničkom stilu” gdje se na što vjerodostojniji način pokušao dočarati izgled i uređenje nekadašnje sobe u kojoj su boravili naši stari. Na ulazu u hodniku Doma kulture nalazi se postav oruđa koji su naši preci koristili u svakodnevnom životu. U samoj etno sobi nalaze se lutke u prirodnoj veličini prosječnog čovjeka obučene u svečanu narodnu nošnju Donje Dubrave.

Cilj uređenja etno sobe je prikazati mlađim generacija baštinu Donje Dubrave. “Slogaši” pozivaju ravnateljice Osnove škole i Dječjeg vrtića da sa svojim djelatnicima i učenicima/djecom posjete etno sobu kako bi ih upoznale s nekadašnjim životom naših predaka. U posjet etno sobi pozvani su svi mještani te njihovi gosti, javljaju iz Općine Donja Dubrava.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije