KUD SELJAČKA SLOGA D. DUBRAVA Podvukli crtu ispod godine za pamćenje

U subotu, 3. veljače u prostorijama KUD-a Seljačka sloga Donja Dubrava održana je godišnja izvještajna skupština društva u kojem je u prošloj godini bilo učlanjeno 137 članova.

Dio njih i velik broj gostiju dao je obol ovom događaju. Na njemu je predsjednica društva Štefica Kovač stenografski i datumski pobrojala nastupe sekcija Sloge, kojih je bilo nešto više od četrdeset, sudjelujući na različitim priredbama, festivalima i manifestacijama, a pored toga, kako je istaknula, realizirali su tri projekta sufinancirana od strane Ministarstva kulture i jadan od strane Međimurske županije.

Posebno je istaknula dva događaja koji će se zauvijek pamtiti, KUD je proslavilo svoj 90. rođendan na što su posebno ponosni i radosni, a s druge strane neizmjerno tužni što su na vječni počinak ispratili ‘svoju’ Elizabetu Toplek – Tetu Lizu, ikonu međimurske narodne popijevke i članicu koja će ostati zapisana u srcima svih ‘slogaša’. Na kraju je istaknula: – U 2018.želimo si još aktivniju folklornu, glumačku i tamburašku godinu. Financijski su godinu završili u plusu od 25.268, 15 kuna.

Bit će to godina kada će se održati 20. jubilarna Smotra međimurskog folklora. Nabrajajući što ih dalje očekuje u ovoj godini, posebno je istaknula kako će to biti Memorijal Teti Lizi te da će svu arhivsku građa ‘prebaciti’ u digitalnu formu, a nastupe će imati prema pristiglim pozivima. Predsjednica je rekla kako će programske odrednice biti podložne izmjenama i dopunama kao i financijski plan koji će se kretati u okvirima od 90.000 kuna.

U pozdravnim govorima gostiju čule su se samo pohvale za njihov rad i aktivnosti, a posebno su ih je pohvalili općinski načelnik Marijan Varga i predsjednik OV Mario Mikulan. Načelnik je, ističući osebujnost njihovoga rada, rekao kako su njihova postignuća u radu daleko iznad drugih udruga.

Posebno ga raduje što članstvo evocira uspomene na starije, a u svojoj je raspravi najavio i daljnju općinsku podršku. Dodao je kako će u uređenje zgrade Zalan za daljnje uređenje biti uloženo novih 200.000 kuna, 100.000 od strane Međimurske županije i 100.000 Općine Donja Dubrava. Kao predsjednik radnog predsjedništva skupštinu je tradicionalno dobro vodio Anđelko Lisjak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije