SOBOČKI FAŠJEK Središnja manifestacija u nedjelju

U petak, 9.veljače u 15 sati maškori preuzimaju vlast u Općini Mala Subotica. Tada će se skinuti općinska zastave sa zgrade Općine i postaviti službena ‘fašjenska’ zastava. Središnja manifestacija bit će u nedjelju, 11. veljače od 14 sati.

Fašjenska povorka krenut će u 14 sati iz Palovca, s Paloskog cepaša, uz glazbenu pratnju Puhačkog orkestra Općine Mala Subotica do parkirališta iza Doma kulture Mala Subotica, gdje će se sve prijavljene maske, prema želji, moći grupno i pojedinačno predstaviti na bini.

Slijedi proglašenje pobjednika, dodjela nagrada i priznanja sudionicima, suđenje ‘Fašjeku’ te njegovo spaljivanje. Fašjensko druženje nastavit će se uz Aquarium band te će se dijeliti krafne, kuhano vino i čaj.

Svi koji će preuzeti broj maske od žirija, konkuriraju za nagradu, a kategorije maski koje se nagrađuju su pojedinačna dječja maska, pojedinačna odrasla maska, grupna dječja maska (minimalno 7 maski) te grupna odrasla maska (minimalno 7 maski).

U svakoj kategoriji se nagrađuju po tri najbolje maske, a kriterije za odabir najboljih maski određuje žiri u četveročlanom sastavu te prema njima odlučuje o pobjedniku. Manifestacija je otvorenog tipa te su pozvane i maškare van Općine Mala Subotica.

Pokrovitelj manifestacije je Općina Mala Subotica, a organizator Općina Mala Subotica i Organizacijski odbor ‘Sobočki fašjek’. – Dođite i zabavite se, pozivaju organizatori.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije