OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica

EUROPA U ŠKOLI Helena Marčec i Mia Medvedec svojim crtežima oduševile u Zagrebu i osvojile nagrade

Helena je nacrtala Domaće iz Šume Striborove dok je Mijin omiljeni lik Regoč. Mentor učenicama je učiteljica Ljiljana Rinkovec.

Europski dom Zagreb i Europski pokret Hrvatska u školskoj godini 2019./2020. organizirali su 26. godinu za redom natjecanje Europa u školi na razini Republike Hrvatske. 

Međunarodni odbor Europe u školi donio je odluku da se ovogodišnje natjecanje održi pod naslovom: EUnited – Europa koja povezuje 2020. godina predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem EU.

Teme literarnog i likovnog natječaja zadane su prema dobnim skupinama. Tako je tema literarnog izričaja za učenike od 1. do 4. razreda osnovne škole bila: Moj heroj ili heroina (Zamislite da imate priliku upoznati svog heroja ili heroinu iz bajke poput Petra Pana, Pinokia…. Opišite nam kako bi izgledala vaša avantura. Što biste sve vidjeli ili naučili?…)

U likovnom dijelu natječaja tema za učenike od 1. do 4. razreda osnovne škole bila je: Moj najdraži lik iz bajke (Svako dijete u Europi ima svog omiljenog lika iz bajke ili priče. Zamislite kako imate priliku upoznati jednog od najdražih likova. Nacrtajte svoj omiljeni lik.) Zadana tehnika bila je kombinirana – kolaž i uljni pastel.

U OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica stigle su dvije nagrade, obje za likovne radove. Nagrade su zaslužile Helena Marčec i Mia Medvedec iz 4. a razreda.
Helena je nacrtala Domaće iz Šume Striborove dok je Mijin omiljeni lik Regoč.
Mentor učenicama je učiteljica Ljiljana Rinkovec

Nagrade za učenike će se dodjeljivati u 9. mjesecu na svečanoj dodjeli. Sada je postavljena virtualna izložba svih nagrađenih radova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije