U Prelogu predstavljen 15. broj Pikača

U Prelogu predstavljen 15. broj Pikača

U multimedijskom prostoru Kulturnog centra Grada Preloga 2. travnja (utorak) predstavljen je 15. broj Pikača, koji obogaćuje kulturnu ponudu i tradiciju Grada Preloga, a također je održana i izložba karikatura hrvatskog društva karikaturista.

Svečanost otvorenja vodio je Željko Sokač, koji je na zanimljiv način ukratko prezentirao list Pikač. Nazočili su brojni građani Grada Preloga, a prisutnima se obratio gradonačelnik Dragutin Glavina koji je posebno pozdravio Ivana Haramiju Hansa i Stjepana Gradečaka koji su bili članovi uređivačkog odbora Pikača s početka 70-ih godina.

Sa svojim anegdotama i komentarima na list, osvrnuli su se dožupan Matija Posavec, zamjenik gradonačelnika Ljubomir Kolarek, zamjenik predsjednika turističke zajednice Grada Preloga Ivan Gradečak, načelnik Policijske postaje Prelog Ivan Sokač, Stjepan Gradečak, Ivan Haramija Hans, Petar Novak te Milan Logožar.

Pikač je i ove godine izašao na 24 stranica punih šala, satire i karikatura, naravno, bez cenzure te se može nabaviti besplatno. Grafički urednici su Maja i Stjepan Naranđa, a glavnati i neodgovorni urednik Ivica Beti koji se također obratio prisutnima s nekoliko prigodnih riječi.

Pikač je tiskan u 1500 primjeraka, a nakladnik je Grad Prelog, koji financira tiskanje tog lista čiji je prvi broj izašao još davne 1939. godine. Ivica Beti, u svojstvu urednika Pikača, izrazio je Gradu Prelogu zahvalu što omogućuje i podržava izlaženje tog vrijednog lista, jednog od rijetkih humoristično-satiričkih listova koji se do danas uspio zadržati na području Republike Hrvatske.

Zahvalio je i autorima tekstova i karikatura, tim više što svi autori pišu i rišu bez naknade.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije