Mirko Švenda Žiga u HNK Varaždin promovira novi album

Evo prilike za sve ljubitelje prave etno glazbe i umjetnosti da upoznaju i uživo vide novi projekt koji je pokrenuo Žiga. Bend se zove Žiga-Žaga Band, u kojem sviraju Nikola Baričević na cimbalu, Goran Mačužić na harmonici, Željko Grahovec na kontrabasu, Filip Krznar na bubnjevima i Žiga naravno kao pjevač.

Repertoar ovog “projekta Žiga-Žaga” je proširen, pa tako uz međimursku pjesmu Žiga pjeva sevdah, makedoniju, mađariju, rusiju, starogradske….Oni koji su imali prilike čuti Žigu sa novim repertoarom-imaju samo riječi hvale na njegovo pjevanje, a “svirački” u ovoj vrsti glazbe (etno-world) nema “jačeg” i boljeg benda u Hrvatskoj.

Projekt “Žiga-Žaga” je novi pohod Žige prema svjetskim pozornicama world glazbe, a ujedno i najava turneje po kazališnim prostorima u Hrvatskoj. U petak 22. veljače u HNK Varaždin Žiga promovira i novi album pod nazivom “Koncert The Cabaret” – live album iz kazališta Histrionski dom, koji je snimljen povodom Gumbekovih dana 2012. godine.

– Naravno da su bandisti još uvijek aktualni s kojima održavam koncerte na velikim prostorima, tako da sad imam dva prateća banda. Šaljem poziv čitateljima portala eMedjimurje.hr da dođu u HNK Varaždin u petak 22. veljače u 19.30 sati, poručuje Žiga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije