U programu CZK-a predstava “Glumice i to” i filmska bajka

U programu CZK-a predstava “Glumice i to” i filmska bajka

Tribina Čakovec četvrtkom Centra za kulturu 28. veljače  u 20 sati dovodi vam Kazalište KNAP  & Umjetnička organizacija “Kravice” s predstavom Dunje Fajdić “Glumice i to” u kojoj igraju Dunja Fajdić, Ivana Horvat, Petra Kurtela i Amanda Prenkaj.

Četiri glumice odlučile su preuzeti stvari u svoje ruke! Bilo im je dosta čekanja da ih netko primijeti, zavoli, proglasi mladim nadama ili nešto treće. Zato su odlučile napraviti predstavu. I to ne bilo kakvu. Odlučile su napraviti hit!

Nezaposlene, mlade i pune entuzijazma, četiri glumice odlučile su preuzeti stvari u svoje ruke! Bilo im je dosta čekanja da ih netko primijeti, zavoli, zaposli, proglasi mladim nadama ili nešto treće. Zato su odlučile napraviti predstavu. Za to su školovane!

I to ne bilo kakvu predstavu! Bit će to duhovita uspješnica o njima samima, o sjaju i bijedi glumačkoga posla, o nepodnošljivoj težini mladog života. Budimo realni, odlučile su napraviti hit! No, jesu li dovoljno jake da izdrže pritisak okoline?

Možda samo uspiju shvatiti da je najvažnija stvar na svijetu pravo prijateljstvo koje nas grije i nasmijava čak i kad nam isključe struju i plin, kad nam ne lajkaju statuse, kad nas ne otkrije Pedro Almodovar, kad nas drugi ne razumiju, kad nam se čini da živimo u krivom prostoru i vremenu…

Dječja tribina nedjeljom

U sklopu Dječje tribine nedjeljom 3. ožujka u 16 sati možete pogledati filmsku bajku Lotrando i Zubejda. Radi se o dječjoj fantaziji redatelja Karela Smyczeka. Radnja ove filmske bajke temelji se na motivima iz bajki češkog pisca Karela Čapeka. Scenarij je napisao Zdeněk Svěrák, poznati češki scenarist, dramatičar i glumac, autor oskarovskog filma Kolja.

Lotrando je sin najstrašnijeg šumskog razbojnika, kojeg je otac dao na preodgoj i školovanje u samostan, a mladić je ondje izrastao u miroljubivog intelektualca. Istodobno, princeza Zubejda je bolesna, pa se dvorska delegacija otpravi u Češku tražiti liječnika koi će joj pomoći.

Ondje joj izaberu DrVosječu DrAgeca koji povede sa sobom na put i svog prijatelja Lotranda. Tek kad stignu u carstvo, shvate da ondje ne trebaju drvosječu, nego doktora, kao i to da će izgubiti glavu ako ne izlijeće princezu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije