U Štrigovi za fašnik organizirali povorku i priredbu

Snježni fašnik u Štrigovi započeo je veselom povorkom maškara koje su pratili “Muzikašisehvetrov”. Pjevalo se i plesalo unatoč hladnom vremenu i gustim snježnim pahuljama koje su neumorno padale.

U centru Štrigove upriličen je kratki program i tradicionalna osuda i spaljivanje Fašnika kojeg su vodili Ivan-paša i Kalfa Jasmin. Rebus-beg (načelnik Općine) morao je po nalogu samog Sulejmana Veličanstvenog predati ključeve općine okupljenim maškarama te je tako započela njihova vlast nad Štrigovom. Svi okupljeni osladili su se krafnama, kuhanim vinom i vrućim čajem.

U Zadružnom domu održana je bogata glazbeno-scenska priredba. Nastupili su: gosti iz KUU Zasadbreg s dječjim folklorom, HKUU “Sveti Martin” s tamburašima te ženskom vokalnom skupinom, Udruga žena Stanetinec, August Dvanajščak, Drago Brežnjak uz pratnju “Stridonna”, folklorna skupina KUD-a “Sv. Jeronim” te dramska sekcija koja je sve nasmijala do suza uz “Milu i Radu”, “Juliku i Jošku” te premijernom predstavom “Stara apoteka”. Program je vodila Ljerka Preiner.

Maškare, kaj mogu maškare? – mogu se dobro zabaviti unatoč vjetru, snijegu i hladnoći te mogu plesom, pjesmom i svirkom barem jedan dan u godini otjerati sve nevolje, strahove i brige. Živjele maškare!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije