Vijesti / Društvo
Društvo
FOTO Pribislavec dobio najmoderniju školu za tristotonjak učenika, zaista izgleda svjetski
M.Ž.

zavirili smo u školu

FOTO Pribislavec dobio najmoderniju školu za tristotonjak učenika, zaista izgleda svjetski

Izgradnja nove škole stajala je 33 milijuna kuna

Nakon pune 74 godine kako je Osnovna škola Vladimira Nazora Pribislavec djelovala unutar dvorca Feštetić, tristotinjak učenika novu je nastavnu godinu započelo u novoj, jednoj od modernijih školi u Hrvatskoj.

Vezana vijest

Plenković u Čakovcu RADNI SASTANAK NA ŽUPANIJI VIDEO Plenković: 'Važno nam je razvijati sjever Hrvatske'. Posavec: 'Očekujemo podršku za sedamdesetak kapitalnih projekata'

Na 3600 m2 učenici su dobili 24 učionice za jednosmjensku nastavu, suvremenu kuhinju, knjižnicu, prostor za produženi boravak, učenje i igru. Novu zgradu škole vrijednu 33 milijuna kuna župan Međimurske županije Matija Posavec predstavio je predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću, ministru znanosti i obrazovanja Radovanu Fuchsu te ministru prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darku Horvatu.Gradnja ove škole započela je 2016. godine, nakon dvije godine rješavanja infrastrukturnih i imovinsko pravnih pitanja. Nakon što je tadašnje Ministarstvo obrazovanja 2015. godine odobrilo 6 milijuna kuna za gradnju škole, Vlada RH pod vodstvom Andreja Plenkovića odobrila je dodatnih 19 milijuna kuna, a Međimurska županija osigurala je 5, 5 milijuna kuna.

Kako bi se troškovi gradnje u potpunosti pokrili, bilo je potrebno još 2, 5 milijuna kuna za opremanje koje je osigurala Vlada RH te je sagrađena škola prema svim kriterijima modernog obrazovanja. U nastavku donosimo fotografije unutrašnjosti školske zgrade u Pribislavcu.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!