DOSTI

Svečanost potpisivanja ugovora – Zaželi, faza II

Dana 4. rujna 2020. godine, državni tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Dragan Jelić i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar u Slavonskom Brodu, svečano su uručili 35 ugovora za projekte u okviru otvorenog trajnog poziva "Zaželi - program zapošljavanja žena – faza II"

Predsjednica Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije Miljenka Radović, mag.iur., također je potpisala ugovor za provođenje projekta  “Želim – pomoć dijelim II”. Riječ je o nastavku projekta koji je Društvo počelo provoditi još 2018. godine, a koji se pokazao izrazito uspješnim.

Projekt Želim – pomoć dijelim II financira se iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. godine, a iznosi nešto više od 1.800.000.00  kuna. Projekt traje 15 mjeseci dok će pružanje usluge pomoći u kući trajati 12 mjeseci.

Nastavljamo s pružanjem usluge pomoći u kući, prvenstveno za naše članove kao i za korisnike s područja partnera na projektu. Partneri na projektu su Općina Podturen, Općina Orehovica i Općina Mala Subotica. Obvezni partneri na projektu su Centar za socijalnu skrb Čakovec i Područni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Čakovec, bez kojih ne bi mogli prijaviti ovaj projekt. Zahvaljujemo i jedinicama lokalne samouprave s nižim indeksom razvijenosti koje su prepoznale potrebu uključivanja u takav projekt.

U ovim teškim vremenima, kada smo pogođeni i koronavirusom, starijim osobama, osobama s invaliditetom koje spadaju među najugroženije skupine, ova pomoć itekako puno znači. Ovim projektom osigurat ćemo uslugu pomoći u kući za više od 120 starijih osoba i osoba s invaliditetom na području Međimurske županije kojima je takva pomoć neophodna.

Također, omogućiti ćemo i trajnije rješenje problema nezaposlenosti kod žena, unaprjediti njihove potencijale na tržištu rada, provedbom verificiranih programa osposobljavanja. Nakon odrađivanja početnih projektnih aktivnosti započet ćemo sa pružanjem usluge pomoći u kući.

(Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije