humanost na prvom mjestu

DONACIJA Baranjski policajci velikog srca: Donirali 4 tone knjiga i skupljali čepove za bolesne

Danas (srijeda 9. rujna) je Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Čakovec od prijatelja i suradnika iz Osijeka, baranjskih policajaca, primila vrijednu donaciju knjiga

U srijedu, 9. rujna pred Društveni dom u Palovec stigla su dva kombi vozila iz Osijeka koji su bili pretovareni raznim knjigama ukupne težine od 4 tone. Knjige su dopremili službenici Odjela prevencije Policijske uprave osječko-baranjske i Regionalnog kluba IPA PU osječko-baranjske.

– Knjige će biti deponirane u Društvenom domu Palovec radi karantene od 14 dana, a nakon toga podijelit će se potrebitima i to osnovnim i područnim  školama diljem Međimurja, knjižnicama po mjestima koje žele popuniti knjižni fond te Odjelu psihijatrije ŽB Čakovec, psihijatrijskim odjelima drugih bolnica kao i građanima i to nakon što će školski pedagozi i učitelji izvršiti njihovu selekciju – rekao je predsjednik udruge Emil Vibović koji  uključenima u akciju darovao zahvalnice i majice udruge čemu su se pridružila nekolicina članova udruge.

Vibović je tom prigodom naglasio kako su baranjski policajci aktivno uključeni u rad njihove udruge prikupivši do sada preko 15 tona plastičnih čepova.

Do suradnje Međimuraca i policajaca iz Baranje je došlo na način što je jedan član IPE bio na Policijskoj akademiji u Zagrebu gdje se je vršila akcija skupljanja plastičnih čepova pa je to hvale vrijednu ideju pokrenuo i u Osijeku, ali ne samo u policiji već i među udrugama i ostalim građanstvom, a što je potvrdio i Ivan Pakšić, voditelj Odjela prevencije PU osječko- baranjske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije