U Žiškovcu održana Smotra međimurske narodne nošnje

KUD Žiškovec minule je nedjelje bio domaćin sedme Smotre međimurske narodne nošnje koja je održana u tamošnjem Domu kulture. Smotra se u tom mjestu održava svake dvije godine, a ovogodišnja tema bila je “Kaj se v Međimurju do 1920. leta oblečeno nosilo”.

Bilo je zanimljivo vidjeti nošnju, odnosnu odjeću izvađenu iz starih ormara i škrinja koju je predstavilo sedam međimurskih društava i udruga. Uz domaćine KUD Žiškovec, nastupili su HKUU Sveti Martin na Muri, HKUD Goričan, KUU Veseli Međimurci iz Čakovca, KUU Zasadbreg, KUU Društvo žena iz Gornjeg Kraljevca i KUD Strahoninec.

Smotru je pratio dvočlana prosudbena komisija u sastavu Smiljana Petr Marčec, muzejska savjetnica i prof. dr. Stjepan Hranjec koji su bili izuzetno zadovoljni jer je cilj smotre opravdan, a to je očuvanje kulture baštine i tradicije od zaborava. Tople riječi zahavle svim sudionicima uputila je predsjednica KUD-a organizatora Jagoda Srša. Iduće godine u Kotoribi će se održati Smotra narodnih običaja, a za dvije godine ponovni je susret u Žiškovcu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije