U Čakovcu će se osnovati Odjel za Intrastat sa 70 službenika

Ministarstvo financija zainteresirano je za najam bivše upravne zgrade Centra za socijalnu skrb u Čakovcu u Ulici Vladimira Nazora 16. Na području Carinarnice Varaždin predviđen je ustroj Odjela za Intrastat u Čakovcu. U njemu bi, prema najavama, trebalo raditi do 70 službenika. Prvih 15 uselilo bi se već do 1. listopada, a do kraja iduće godine u zgradi bi radilo svih 70-ak.

Carinska uprava priprema izmjene unutarnjeg ustroja jer će Hrvatska 1. srpnja 2013. postati dio jedinstvenog carinskog područja. U planu je decentralizacija pojedinih poslova i organizacijskih dijelova Središnjeg ureda Carinske uprave.

Na području koje teritorijalno obuhvaća i Čakovec, planira se osnivanje Carinarnice Varaždin koja bi nastala spajanjem dosadašnjih carinarnica Varaždin, Koprivnica i Virovitica. Administrativno središte bit će u Varaždinu.

Decentralizacijom se, navode u Carinskoj upravi, nastoji izbjeći mogući višak službenika na područjima u kojima se znatno smanjuje potreba za carinskom službom, prvenstveno na graničnim prijelazima sa zemljama članicama EU.

Jedna od mjera jest i osnivanje Odjela za Intrastat u Čakovcu. U Gradu razmišljaju o tome da umjesto plaćanja najamnine za zgradu Carinska uprava osigura prijenos zemljišta u državnom vlasništvu na Grad Čakovec, za koje se Grad već obratio Ministarstvu gospodarstva i Agenciji za upravljanje državnom imovinom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije