Održano XVIII. regionalno natjecanje ekipa prve pomoći Crvenog križa

U subotu, 2. lipnja 2012. godine u Ljutomeru u Sloveniji održano je XVIII. regionalno natjecanje ekipa prve pomoći Crvenog križa i Civilne zaštite.

Natjecalo se ukupno 13 ekipa u 4 kategorije. U “C” kategoriji natjecala se i naša ekipa mladeži iz Ekonomske i trgovačke škole Čakovec. Ekipa u kojoj su bili Lana Kramar, Sara Strahija, Ana Baša, Laura Pintar, Jana Mošmondor i Marian – Mišel Pintarić s voditeljicom Sašom Kraljić, osvojila je prvo mjesto.

Njima su u pripremi pomogli medicinska sestra Alenka Novak i Hrvoje Novak, volonteri Gradskog društva Crvenog križa Čakovec. Moralnu podršku ekipi dali su djelatnici GDCK Čakovec Sanja Goleš, Željko Kamenar i Mladen Valkaj, te djelatnici Državne uprave za zaštitu i spašavanje Područnog ureda Čakovec Ladislav Söke i Ferid Kašmo.

Organizatori natjecanja bili su Ministarstvo obrane Republike Slovenije, Uprava za zaštitu i spašavanje te Crveni križ Slovenije. Uz sudjelovanje u natjecanju učenici su se okušali u raznim igrama spretnosti te su mogli vidjeti opremu i vježbe policije, vatrogasaca i vojske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije