Gradsko društvo Crvenog križa ČakoveC

SOLIDARNOST NA DJELU Osmijeh na licima za desetoro korisnika, dobili kućanske uređaje

Kupljeni su osnovni kućanski uređaji koje si oni zbog socioekonomskog stanja nisu mogli priuštiti

Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec je tijekom srpnja iznenadilo desetero korisnika projekta ”Želim obrazovanje i posao” donacijom kućanskih uređaja financiranim sredstvima humanitarne akcije ”Solidarnost na djelu”. 

Humanitarna akcija ”Solidarnost na djelu” provodila se u listopadu 2018. godine u suradnji sa osnovnim i srednjim školama diljem Međimurske županije. Dio prikupljenih sredstava sada je utrošen na najpotrebitije korisnike  projekta ”Želim obrazovanje i posao” kojima su kupljeni osnovni kućanski uređaji koje si oni zbog socioekonomskog stanja nisu mogli priuštiti.

Projekt ”Želim obrazovanje i posao” financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda, a GDCK Čakovec je omogućio zapošljavanje 9 djelatnica koje svakodnevno pružaju pomoć i podršku za 89 korisnika. Osim pomoći u obavljanju svakodnevnih poslova, GDCK Čakovec je za korisnike omogućio i korištenje usluge uređenja okućnice (košnja trave, cijepanje drva) koje za njih odrađuju zaposlenici zaposleni putem mjere javnih radova. 

Donacijama kućanskih uređaja GDCK Čakovec je upotpunio svoje usluge što je dokaz holističke brige o osobama u potrebi, u ovom slučaju starijim i nemoćnim osobama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije