VMO Peklenica s mještanima i udrugama izradilo sportski park

Vijeće mjesnog odbora Peklenica je zajedno s mještanima i mjesnim udrugama izradilo mali sportski park u Ulici Zrinskih, u blizini Spomen obilježja Naftnom rudarstvu.

Do sada je u izgradnju i uređenje igrališta utrošeno 10.400 kuna, koji su financirani kao projekt izgradnje igrališta a za koji je financijska pomoć dobivena od Regionalne zaklade za regionalni razvoj – Zamah.

Projekat je kao građansku inicijativu pripremio Debelec Damjan iz VMO-a Peklenica, a u izradi i montaži golova i opreme pomogle su mjesne udruge, a od mještana su se naročito istakli Goričanec Rudolf, Škvorc Ivan – Ivič, Murković Josip, Zadravec Milivoj, Tot Zlatko, Žganec Branko, Tkalec Mladen, Čor Zoran, Peras Slavko, Tarandek Stjepan, Škvorc Zoran, Srša Dražen i Hranilović Josip.

Na do sada zapuštenom terenu obavljeni su radovi ravnanja zemljišta, te dovoz zemlje. Uređeno je malonogometno igralište, odbojkaško igralište, postavljen koš za košarku, te drveno igralo Herkules sa toboganom za djecu.

Samom izradom igrališta željelo se urediti sam okoliš koji se nalazi u samoj blizini Spomen obilježja Naftnom rudarstvu, ali i maknuti djecu s ulice i urediti im okoliš za igru i tjelesnu aktivnost.

Kod izgradnje igrališta inicijatorima i volonterima je veći problem predstavljalo loše vrijeme koje je nekoliko puta natopilo teren.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije