FOTO: Čakovečki izviđači uživali na logorovanju kod Legrada

>> FOTO: Čakovečki izviđači uživali na logorovanju kod Legrada

Ovo ljeto su čakovečki izviđači u razdoblju od 31. srpnja do 9. kolovoza po prvi put boravili na desetotnevnom logoru na Halaš Čardi kod Legrada, na kojem je sklopu smotre izviđača regije sjever prisustvovalo stotinjak izviđača iz šest odreda (Krapina, Križevci, Koprivnica, Lepoglava, Đurđevac i Varaždin).

Logor je podignut u šumi uz samu rijeku, u blizini ušća Mure i Drave, s prekrasnim pogledom na sprudove pješćanih obala između dvije rijeke. Jutarnje sunce koje se probijalo kroz izmaglicu nad Dravom budilo je snene izviđače te ih pozivalo na jutarnju higijenu i doručak.

Slijedilo je dizanje zastave, nakon čega bi se patrole i jata razbježale na radne zadatke i radionice, da bi se ponovo svi udružili za ručkom. Punog želuca se lakše razmišlja, pa nije bilo ni teško osmisliti si obavezan strogi popodnevni odmor, a još ga lakše odraditi. Koristili su ga uglavnom za opuštanje i međusobno druženje, nakon čega bi se opet raspoređivali po zadacima i radionicama. Sunce je sad već bilo visoko, a nema boljeg zadatka od hlađenja kupanjem, ni bolje radionice od plaže na Dravi.

Večera bi stigla brzo, a s njom zabava i druženja uz gitaru i pjesmu do kasnih večernjih sati, nakon čega bi nas mrkla noć, ugodan svjež zrak i logor koji obsjava samo logorska vatra pozivali na noćni počinak.

Logor je iza njih, a nova školska godina je vrijeme upisa novih članova. Volite li boraviti u prirodi, želite steći nova znanja i vještine, radujete se novim izazovima, vesete se putovanjima i novim poznanstvima, te ste spremni za avanturu, dobrodošli ste u među članove Odreda Izviđača “Sirius”.

Družina izviđača “Pozoj” iz Čakovca koja djeluje na III.OŠ Čakovec cas očekuje svakog petka od 18:00 do 20:00 sati u prostorijama škole.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije