Radio gorice: Katruža i Radio 1 prikupili 634 kg grožđa i 3795 kuna

>> Radio gorice: Katruža i Radio 1 prikupili 634 kg grožđa i 3795 kuna

Radio 1 i Međimurska zaklada solidarnosti “Katruža” već tradicionalno i ove godine organizirali su akciju “Radio gorice za Katružu“. Akcija je organizira s ciljem prikupljanja grožđa, mošta i novca, a prikupljena sredstva će se koristiti za kupnju lijekova, plaćanje operacija i drugih pomagala za bolesne osobe s područja Međimurske županije.

Akcija je provedene u subotu 19. rujna 2015. godine. Kao i svake godine humanitarna akcija predvođena aktivistima Radia 1 i Međimurske zaklade solidarnosti “Katruža” krenula je putem brežnog dijela Međimurja u posjet vinogradarima, a započela je u Stanetincu kod obitelji Dragice Čavničar, uvijek dragih domaćina koji su ih počastili svojim domaćim likerima, vinom, pečenim jegerom i kolačima. U akciji je prikupljeno 634 kg grožđa i mošta i 3.795,00 kuna.

Donacije je grožđu, moštu i novcu darovali su: Vrbanec Stjepan iz Zasadbrega, Novak Dragan iz Gornjeg Hrašćana, Kerman Zvonko iz Nedelišća, Horvat Tonček i Đurđica iz Svetog Urbana, Škrobar Radovan i Anita iz Stanetinca, obitelj Grofelnik iz Varaždina, obitelj Marciuš iz Macinca, Posavec Dominik iz Gornjeg Hrašćana, Varga Josip iz Pribislavca, Lesar Zvonimir iz Gornjeg Hrašćana, Perger Marijan iz Macinca, Bogdan Silvija i Rudi iz Svetog Urbana, Škvorc Franjo iz Macinca, Bratković Franjo i Nevenka iz Macinca, Magdalenić Katarina iz Črečana, Lončarić Stjepan iz Gornjeg Hrašćana, Germek Karol iz Macinca, Novak Mladen iz Slakovca, Lovrec Silvo iz Preseke, Posavec Darko iz Svetog Urbana, obitelj Špiranec iz Nedelišća, Leček Zlatko iz Svetog Urbana, obitelj Molnar Gordane iz Svetog Urbana, Perišić Mladen iz Nedelišća, Dobranić Željko iz Svetog Urbana, Blagus Nevenka iz Svetog Urbana, Komar Marijan i Mladen iz Badličana, Legac Habiba iz Zagreba, obitelj Kocijan Franje iz Šenkovca, Toplek Dragutin iz Pušćina, Branilović Josip iz Gornjeg Hrašćana, Kofjač Željko iz Macinca i Goricaj Ivan iz Nedelišća.

Za dobar štimung, ples i pjesmu s vinogradarima i beračima pobrinuli su se “Skandal bend”, Đura z Međimurja, Josip Sanjković-Mitrica i Noćna smjena. Akciji su se pridružili upravitelj Zaklade, župan Matija Posavec, predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak i predsjednik Upravnog odbora Zaklade Miroslav Horvat.

Da sve bude u najboljem redu brinuo je Miljenko Ovčar, a u tome su mu pomagali vozač Željko Sršan – Campi i ostali sudionici akcije: Danica Pongrac Krhač, Đurđa Varga, Antonija Kocijan, Danica Holcinger, Vanja Ovčar, Ivo Vurušić, Dejan Panić, Dario Langus i Dragan Kovačić Geta.

Sponzori akcija bili su: Jamnica d.d. Zagreb, Vajda d.d. Čakovec, Printex Čakovec, Tekstil promet Mačkovec i Tesarski obrt Martinjak. Grožđe je otkupio vinogradar i vinar Alojz Tomšić iz Železne Gore koji je učesnike akcije okrijepio svojim izvrsnim vinima. Završetak akcije tradicionalno je bio kod dragog prijatelja Katruže Josipa Radeka Harija gdje su ih počastili izvrsnim grahom s kobasicama koji su pripremili domaćin Hari, Marijan Mesarić i Srećko Pospišil.

Organizatori zahvaljuju Spomenki Marciuš koja je prigodno oslikala kišobran za Radio gorice i poklonila ga Zakladi, svim medijima koji su popratili akciju, svim sponzorima, vinogradarima, beračima te učesnicima akcije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije