Na državnoj Smotri hrvatskoga školskoga filma sudjelovale tri međimurske škole

>> Na državnoj Smotri hrvatskoga školskoga filma sudjelovale tri međimurske škole

U Sinju je od 16. do 18. rujna 2015. godine pod pokroviteljstvom AZOO-a i MZOS-a te Grada Sinja održana treća po redu Smotra hrvatskoga školskoga filma u kojoj su sudjelovali mladi filmaši osnovnih i srednjih škola. Državno povjerenstvo na čelu s Krešimirom Mikićem, predsjednikom povjerenstva, i članovi Istvan Filakovity, filmski redatelj, član Neven Hitrec, filmski redatelj, član Miran Miošić, filmski montažer, odabralo je ukupno pedesetak filmova u svim filmskim rodovima, a uz dokumentarce našle su se igrane forme, poneki animirani i eksperimentalni film, kao i reportaža.

Učenici su bili smješteni u Hotelu Alkar, a trodnevni boravak bio je ispunjen filmskim projekcijama i okruglim stolovima učenika, mentora i povjerenstva. Nezaobilazan je bio posjet crkvi Gospe Sinjske i novog multimedijalnog povijesnog muzeja čija je postava posvećena tradicionalnoj viteškoj sinjskoj alki povodom 300 godina ove viteške igre.

Međimursku županiju predstavljalo je osam filmova iz triju osnovnih škola:

  • OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica (filmovi: Više od igre, Super-eko, Crni pojas, Sharpeye), učenici Marta Novak, Mia Vugrinec, Isabella Branović, Fran Glad, Anamaria Cirkvenčić, Klara Juras, Gabriela Bratić i Tihana Lozer, mentorice Nikolina Hampamer i Iva Mihalic Krčmar.
  • OŠ Strahoninec (filmovi: Na putu do zvijezda, Osoba kojoj se divim ), učenici Jan Šimunić, Maja Bel, Petar Žganec i Hana Žemljić, mentori Dijana Pasarić i Mario Kanižaj.
  • OŠ Ivanovec predstavila se filmovima Na čehari i Topli kutak sjevera; učenici Stjepan Petković, Saša Bulović, Eva Varga i Marija Horvat, mentori Radovan Petković i Nataša Kralj.

Već krajem mjeseca rujna ova filmska ekipa putuje u Rijeku na Reviju hrvatskoga filmskog i videostvaralaštva djece u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza pa im i na reviji želimo puno uspjeha, smijeha i filmskih radosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije