Sziget Festival 2012 slavi 20. rođendan

Već četvtru godinu za redom grupa eMeđimuraca posjetit će jedan od najvećih i najboljih ljetnih glazbeno-kulturnih događaja u Budimpešti: Sziget Festival! 2011. Sziget je proglašen kao najbolji europski festival u kategoriji “The best European major festival”, što dovoljno govori o kakvom se spektakularnom događaju radi.

Festivalski turizam sve je više popularan u Europi, a što se nas tiče možemo biti veoma sretni da se u našem bližem geografskom području odvija jedan od glavnih evenata te vrste u Europi. Ove godine Sziget u svom petodnevnom programu nudi niz raznovrsnih glazbeno-kulturnih programa.

Ove godine, na nizu pozornica publiku će zabavljati izvođači poput: Placebo (UK), Hurts (UK), Anti Flag (USA), Axwell (S), Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra (SRB), Korn (USA), The Stone Roses (UK), The Pogues (UK), LMFAO (USA), Magnetic Man (UK), Mando Diao (S), The Killers (UK), Steve Aoki (USA), Dubioza Kolektiv (BiH) i mnogi drugi.

Osim glazbenog spektakla, Sziget nudi šaroliki izbor ostalih kulturno zabavnih programa. Posebno bi izdvojili Giant Street Theater, na kojem se svakodnevno mogu pogledati predstave raznih svijetskih izvođača, Hungarian Village, na kojem Mađarska promovira svoje kulturne i umjetničke vrijednosti, puput plesa, pjesme, izložbe, gastronomije i sl.

Nije na odmet spomenuti i Civil Area koji nudi niz programa i radionica raznih tematika, Afrikan Village na kojem možete uživati u plesnim afro ritmovima, sudjelovati u raznim radionicama ili se priključiti tečaju sambe. Naravno tu su i niz ostalih atrakcija poput nasumičnih uličnih izvođača i malih pozornica koje upravo daju posebni duh samom festivalu.

Kako bi vam dočarali atmosferu koja vas tamo očekuje, pogledajte priloženi video:


Na kraju, iz vlastitog iskustva možemo poručiti da barem jednom posjetite događaj poput Szigeta, ili upravo Sziget, ne samo zbog male udaljenosti od lijepe naše, već i zbog spektakla koji je masovno posjećen ne samo posjetiocima (i izvođačima) iz gotovo cijele Europe, već i iz cijelog svijeta! eMeđimurci, vidimo se na Szigetu!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije