VRTIĆ U ČAKOVCU SLAVIO ‘Vjeverice’, sretan ti 20. rođendan!

Danas, već na ulazu na prvi kat Dječjeg vrtića ‘Vjeverice’ Čakovec bilo je vidljivo kako se ovdje nešto svečano događa. Na ulazu mališani s košaricama punih srca na štapiću koje su dijelili njihovim gostima, a ravnateljica ustanove Gordana Šoltić Siladi upućivala im je riječi dobrodošlice.

Toga dana ‘Vjeverica’ je slavila 20. rođendan. Pred mnoštvom mališana i gostima, među kojima ističemo gradonačelnika Grada Čakovca Stjepana Kovača, njegovog zamjenika Maria Medveda i predsjednika Upravnog vijeća ustanove Iliju Okuna, govorila je ravnateljica Šoltić Siladi.

– Na današnji dan, točno prije 20 godina svoja vrata je otvorio jedan od najsuvremenijih vrtića u Hrvatskoj, Područni odjel ‘Vjeverica’ tadašnjeg Dječjeg centra. U modernom arihitektonskom zdanju s radom su započele četiri jasličke i isto toliki broj vrtičke skupine djece, a na zadovoljstvo roditelja i djece grada Čakovca – istaknula je ravnateljica.

Dječji se vrtić kroz sve ove godine razvijao kako Dječja kuća gdje se uče i žive dječja prava, tolerancija, ali i odgovornost i dužnosti. Među prvim vrtićima otvorio je svoja vrata kvalitetnoj integraciji djece s teškoćama u razvoju, a u vrtiću su posebno ponosni na verificirani program za potencijalno darovitu djecu, igraonicu za nadarenu djecu. Istaknuta je uloga roditelja kao prvih partnera i suradnika.

– ‘Vjeverica’ je ponosna na provođenje programa ‘Rastimo zajedno’. Tu postoji i Klub očeva u koji se uključilo njih 12 kako bi ojačali u svojim roditeljskim kompetencijama. Timski rad i razvijanje kvalitetnih suradničkih odnosa svih djelatnika kako u našoj novoosnovanoj ustanovi Dječji vrtić ‘Cipelica’, tako i u ‘Vjeverici’ osnova je na kojoj se temelji kvaliteta odgojno-obrazovnog rada za našu djecu polaznike tako i njihove roditelje – rekla je dalje ravnateljica.

Vrtić danas zapošljava 86 djelatnika svih stručnih profila potrebnih za funkcioniranje ustanove i svaki od njih je važna karika u kvalitetnom usponu ‘Vjeverice’. Zvanje mentora u ovom Područnom odjelu napredovale su tri odgojiteljice i stručni suradnik psiholog, a ponosni su na kolegicu koja je prva u MŽ-i napredovala u zvanje odgojitelj savjetnik. ‘Vjeverica’ ima educirani županijski stručni tim za provođenje prometne preventive za djecu predškolske dobi, te se već nekoliko godina projekt ‘ Siguran put djece kao pješaka i putnika od vrtića do škole.

Izrečene su riječi zahvale za podršku osnivača Grada Čakovca. Bila je to prigoda da se zahvale upravi Grada Čakovca, posebno gradonačelniku Stjepanu Kovaču, a koji im je velika podrška u rastu i razvoju, ne samo financijski već i u drugom obliku. Danas u ‘Vjeverici’ uče, igra i rastu 150-tero djece u dvije skupine jasličke i četiri vrtičke homogene i dvije mješovite skupine o kojima brine 25 djelatnica.

– Drage kolegice, hvala vam na tome! Ovdje u ‘Vjeverici’ se živi ponekad i s tugom, ali najčešće sa smiješkom na licu i velikim veseljem. Samo dječja iskrenost to može potvrditi. Sretan rođendan svima koji su stvarali ‘Vjevericu’, djelatnicima, roditeljima i onima koji su nam najvažniji, djeci! – poručila je ravnateljica Šoltić Siladi.

Slavljenici su izveli impozantni kolažni kulturno zabavni program na kojem im je čestitao gradonačelnik Kovač. – Grad svake godine sustavno ulaže u obnovu zgrada, ali i u edukaciju kadrova, u nove programe pa se oni mogu pohvaliti programom koji će dobiti ‘Eko vrtić’ – istaknuo je Kovač i dodao kako ovdje postoje i drugi niz programa za koje vjeruje da ih roditelji prepoznaju što rezultira sve većim interesom za pohađanje vrtića.

Kako je Grad Čakovec prijatelj djece on stalno radi za njihovo dobro i time se diči, a po tome se svrstavaju u sam vrh RH. Kovač je rekao kako godinama s ravnateljicama prate potrebe pa je tako najavio potrebu za dvije jasličke skupine, dograđivat će se vrtić ‘ Maslačak’ čim vremenski uvjeti to dopuste, radi se i na energetskoj obnovi vrtičkih zgrada. Isto tako je s radošću istaknuo kako se ulaže u edukciju kadrova kako bi oni kao takvi doprinijeli sretnom rastu i razvoju djece, a što je bila i njegova poruka djeci.

Za kraj u svečarsku dvoranu dovezena je velika torta popraćena rođendanskom pjesmom razdraganih mališana. Za vrtić ‘Vjeverica’ vezan je zanimljiv podatak da se nakon 24. travnja 2012. kada je pao dio stropa na djecu (nitko na sreću nije bio ozlijeđen) digao kao Feniks iz pepela i postao eminentna dječja kuća za koju djeca i roditelji imaju veliki interes.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije