JUBILEJ VRIJEDAN PAŽNJE TZ grada Čakovca slavi 53. rođendan

U narodu se kaže, vino što je starije to je bolje. Poznajemo jednu ‘damu’ kojoj bi mogli pridjenuti tu osobinu. Dobiva je zahvaljujući onima koji je na sve to potiču.

Riječ je o Turističkoj zajednici grada Čakovca koja je osnovana na današnji dan 1964. godine kako bi se omogućio uspješniji razvoj turizma i turističke ponude u gradu Čakovcu, poticao i inicirao razvoj i unapređivanje postojećih i razvoj novih turističkih proizvoda, razvijala svijest o važnosti gospodarskih, društvenih i drugih učinaka turizma te potrebi i važnosti očuvanja i unapređenja svih elemenata turističkog proizvoda.

Osnovali su je njezini članovi, dok su Skupština, Turističko vijeće, Nadzorni odbor i Predsjednik TZ grada Čakovca odgovorni za zakonitost poslovanja. Rijetko smo je ranijih godina toliko spominjali, a svoju je gordost i prepoznatljivost počela dobivati novim oblicima organizacije svojih zaštitnih znakova – Međimurski fašnik, Porcijunkulovo, Advent u gradu Zrinskih te nove manifestacije koje su obogatile turističku ponudu grada – Antunovsko proštenje i Jesensku rapsodiju.

Kroz kulturu i turizam u EU projektima – Kača 1, Kača 2 i Four towers povezala se i ojačala suradnja s partnerima iz Mađarske i Slovenije, s ciljem promicanja održivog razvoja i afirmiranja Čakovca i njegove turističke ponude u čemu postiže evidentne rezultate. Suradnja se nastavlja i dalje, pisanjem i prijavom na europske fondove zajedničkih prekograničnih projekata.

Takav vrijedan i od Međimuraca, Zagorca, Slovenca i svih onih koji su dolazili i dolaze na spomenute manifestacije, priznati rad prepoznat je i valoriziran od stručnih ljudi hrvatskoga turizma. Stoga ne smijemo zaboraviti ni brojne nagrade Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva turizma od kojih je svakako najvrjednija ‘Zeleni cvijet’.

Tu nagradu TZ Čakovca dobila je 2008., 2009. i 2010. godine, i to u kategoriji uređenosti turističkih mjesta kontinentalne Hrvatske. Ujedno, 2014. godine Čakovec je nominiran u kategoriji ‘Turistički cvijet’ Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore za najbolju destinaciju na kontinentu, a priznanje je u Opatiji i službeno primio gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač.

– Upravo je on jedna od ključnih osoba u poslovanju čakovečke Turističke zajednice. Ima potpuno povjerenje u nove ideje i maksimalno sudjeluje u realizaciji istih, koliko mu god to druge obaveze dopuštaju. Takvo vodstvo je blagoslov jer omogućuje potpunu slobodu i nesputanost izražavanja te neminovno donosi formulu uspjeha, naglašava voditeljica Turističkog ureda Grada Čakovca Boška Ban Vlahek.

Rođendanske želje?

Biti konkurentni i s novim programima i idejama spojiti kvalitetu usluge, biti sadržajni i zanimljivi, a istodobno zadržati ugodnu i toplu dušu našeg grada, rođendanska je želja svih djelatnika Turističke zajednice grada Čakovca.

Riječ, dvije voditeljice Ureda

– Posebna čast i zadovoljstvo je rukovoditi Turističkom zajednicom, a samim time i timom mladih stručnjaka, timom koji ni u jednom trenutku nije sumnjao u uspjeh i ostvarenje zadanog cilja. Optimizam i snažan motiv i dalje ostaju osnovna snaga našeg malog kolektiva. Svaka nova manifestacija u našoj organizaciji veliki je izazov, prema kojima su usmjereni svi naši napori.

Ama baš svatko u Uredu je različit, neko mirniji, neko živahniji. Ja spadam u ovu drugu skupinu. Ponekad znam da me nije lako ‘pratiti’, ali zahvaljujući odličnoj suradnji, razumijevanju, koordinaciji sve uspijevamo. Kod nas u Uredu nema rijeci ‘ne znam, ‘nije moguće’… to ja kao voditelj nikako ne priznajem. Sve je moguće i mi moramo imati odgovor na sve. Tome i služi Turističko-informativni centar.

Sad smo već zaista odlično uigran tim koji ostvaruje vrhunske rezultate. Kvalitetan timski rad dovodi do ostvarivanja odličnih rezultata, stvaranja kreativnih rješenja i poticanja pozitivnih organizacijskih promjena. Istovremeno, naš tim se sastoji od različitih pojedinaca od kojih svatko ima svoje potrebe, a ponekad i drugačiji pristup poslu, preferirani način rada ili stil komunikacije s drugima.

Uskladiti različite ličnosti te ih zajednički povesti prema ostvarenju ciljeva često je vrlo izazovan posao za mene kao voditelja tima, voditelja Ureda. I s ponosom mogu reći da je uz mene odlična ekipa na koju sam izuzetno ponosna! – riječi su Boške Ban Vlahek.

53. rođendan može obilježiti svaki namjernik koji danas od 8 do 17 sati dođe u Turistički ured TZ-e na ‘Dan otvornih vrata’. – Svi ste pozvani! – poruka je TZ.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije