Raskošan program i monografija za 20. rođendan KUD-a iz Štrigove

>> Raskošan program i monografija za 20. rođendan KUD-a iz Štrigove

U subotu, 6. prosinca ove godine, KUD “Sv. Jeronim” Štrigova proslavit će svoj 20. rođendan. Društvo će svojim mještanima pokloniti mali spektakl, priredbu s obiljem pjesme, plesa, smijeha i veselja.

Nastupit će: mješoviti zbor, ŽVS Stridonne, VIS Štrigovčanci, folklorna te dramska sekcija koja će ponovno uprizoriti prvu predstavu iz davne 1994. autorice Elizabete Novak. Osim današnjih sekcija, nastupit će i ŽVS KUD-a, koja je djelovala od 2000. do 2005. godine, “Stari muzikaši” te solisti koji djeluju ili su djelovali u KUD-u: Martina Vuk (Hemart), Metka Cimerman, Drago Brežnjak.

Kao prilog proslavi 20. godišnjice postojanja i djelovanja Društva u pripremi je izdavanje monografije koju će predstaviti na samoj priredbi, a posjetitelji će je moći kupiti po simboličnoj cijeni od 30 kune. KUD je kroz 20 godina sakupio mnoge značajne uspjehe te niz gostovanja u cijeloj Hrvatskoj i van nje.

Najupečatljiviji nastupi su im: plasman dramske sekcije na smotri kazališnih amatera Međimurja i odlazak na državnu smotru s predstavom “Smrt predsjednika mjesne zajednice” autora Vladimira Mesarića (1996.)gdje je Ksenija Mesarić proglašena najboljom glumicom festivala; nastup ŽVS-a u Zagrebu na priredbi “Međimurje u Lisinskom” i državnoj smotri vokalnih sastava u Mariji Bistrici; folklorna sekcija predstavlja Međimurje na Smotri folklora Moslavine te nastup na Međunarodnoj smotri folklora u Zagrebu (2014.); ŽVS Stridonne, u Sinju na završnoj klapskoj večeri kao jedina skupina iz sjeverozapadne Hrvatske (2012.), te osvajanje prve nagrade publike “Školjke sreće” u kategoriji debitantica na Festivalu dalmatinskih klapa Omiš; priznanje za kolektivnu igru dramskoj sekciji na Smotri dramskih amatera u Prelogu, a Vinku Novaku autoru predstave “Velika tajna”, koju jedramska sekcija izvela, dodijeljena je 1. nagrada za najbolji dramski amaterski tekst.

Pozivaju vas da 6. prosinca u 18 sati dođete u Štrigovu, u Društveni dom i uživate u raskošnom programu koji su pripremili vrijedni štrigovski kulturnjaci. Ulaz je slobodan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije