INSPIRACIJA DVORCEM ZRINSKI

RIZNICA MEĐIMURJA Galia Zinko predstavila je svoju knjigu ‘Zrinski’

U Multimedijalnoj dvorani Riznice Međimurja, u petak, 19. travnja 2024. u 18 sati, održana promocija knjige pod nazivom "Zrinski", koju je napisala i ilustrirala Galia Zinko

Rođena u Moldaviji, a trenutno s boravištem u Međimurju, ovo je njezin prvi književni uradak, inspiriran lokalnim krajolikom dvorca Zrinski. Novela je objavljena pod pokroviteljstvom Grada Preloga, a ulaz na promociju je bio besplatan.

Galia Vladimirovna Zinko, poznata ilustratorica knjiga za djecu i odrasle, svoj je umjetnički put započela 2009. godine. Diplomirala je na Državnoj akademiji za dizajn i likovnu umjetnost u Kharkovu, Ukrajina.

Njezin izuzetan rad prepoznat je kroz brojne nagrade, uključujući Rusku nagradu za ilustraciju knjiga. Suradnja s različitim izdavačima rezultirala je ilustracijama za 21 knjigu, uključujući djela Williama Shakespeara, Hansa Christiana Andersena i Charlesa Perraulta. Njezin prepoznatljiv stil definiran je kao gotika za djecu, a svoje ilustracije naziva bajkovitim realizmom.

Osim ilustriranja knjiga, Galia je surađivala s renomiranim brendovima poput L’Occitane-a te je stvorila ekskluzivnu seriju razglednica za “Rusku poštu”. Također je osnivačica vlastite tvrtke “Zinko Galina TAPETE”, koja proizvodi stolnjake i tapete. Od 2023. godine živi u Hrvatskoj. Promocija njezine knjige “Zrinski” obećavala je fantastično putovanje kroz maštoviti svijet njezinih ilustracija i priče.

Kulturni dio programa izvele su najmlađe članice ansambla “Malinočki” iz udruge Kalinka: Kira Kečkeš, Nikki Kečkeš, Dalia Šestak, Tia Burić, Mia Sabol i Nina Hržić. Dvije međimurske popijevke izveli su članovi KUD-a Žiškovec, Leonardo Reich i Zdravko Belec. Izlaganje Galie Zinko prevodila je kroatistica i nastavnica ruskog jezika po modelu C Kristina Čižmešija Belić iz Preloga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije