OPĆINA ŠTRIGOVA

FOTO Općina Štrigova dodijelila financijska sredstva udrugama i organizacijama

Ukupna vrijednost natječaja je 61.000 eura od čega su 41.000 eura dobile sportske udruge i organizacije dok preostali dio sredstava ide udrugama s područja turizma, kulture i ostalim udrugama

U prostorijama Doma kulture u Štrigovi održano je potpisivanje Ugovora o dodjeli financijskih sredstava udrugama i organizacijama civilnog društva koja djeluju na području Općine Štrigova.

Temeljem provedenog javnog natječaja za financiranje projekata i programa u 2024. godini, Općina Štrigova je dodijelila financijska sredstva udrugama i organizacijama za programe i projekte od interesa za opće dobro koje provode udruge na području Općine. Ukupna vrijednost natječaja je 61.000 eura od čega su 41.000 eura dobile sportske udruge i organizacije dok preostali dio sredstava ide udrugama s područja turizma, kulture i ostalim udrugama.

Načelnik Općine Štrigova, Stanislav Rebernik rekao je kako je rad udruga bogatstvo života općine jer se na taj način organizirano osmišljava popunjavanje slobodnog vremena mještana, njihovo okupljanje i druženje. Također je svima izrazio podršku i poželio puno uspjeha u daljnjim inicijativama:

– Zahvaljujem svima na onome što ste odradili kako bi život u Štrigovi bio bogatiji. Naravno, hvala i na onome što ćete tek odraditi i u tome vam želim puno uspjeha. – rekao je načelnik Stanislav Rebernik.

U ime Odbora za civilna društva prisutnima se obratio predsjednik Povjerenstva za dodjelu potpora, Mihael Škvorc koji je napomenuo kako će sredstva biti isplaćena u roku od 30 dana od potpisivanja ugovora.
Potpisivanje ovih ugovora predstavlja važan korak prema jačanju suradnje između lokalne uprave i civilnog društva te pruža konkretne poticaje za razvoj lokalne zajednice u Štrigovi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije