prekrasni radovi

UMJETNIČKA RAPSODIJA U Štrigovi održan 3. Festival keramike

U subotu, 20. travnja 2024. godine u Štrigovi je održan treći po redu Festival keramike, događaj koji je okupio 15-ak izlagača i keramičara iz Hrvatske i Slovenije

U subotu, 20. travnja 2024. godine u Štrigovi je održan treći po redu Festival keramike, događaj koji je okupio 15-ak izlagača i keramičara iz Hrvatske i Slovenije.


Ovaj izuzetan kulturni događaj, kojim se nastavlja priča Štrigove kao gradića keramike, organiziran je u suradnji Općine Štrigova, Turističke zajednice Općine Štrigova, Štrikoma te Oblikovne likovne radionice Plemenitaš.

Na otvorenju Festivala načelnik Općine Štrigova, Stanislav Rebernik, pozdravio je sve prisutne te poželio dobrodošlicu i izrazio podršku umjetnicima, nakon čega je mr. art. Vesna Osojnički, akademska kiparica i umjetnička voditeljica Festivala keramike dala detaljne upute svim sudionicima.


Tema ovogodišnjeg Festivala je bila crno – bijeli raku stoga su i sva djela bila takve tematike što je bilo posebno zanimljivo. Festival je pružio priliku i mladim nadama da uplove u svijet oblikovanja gline. Radionica za učenike 7. i 8. razreda OŠ Štrigova bila je prilika da se mladi talenti upoznaju s tehnikama plastičnog oblikovanja gline pod vodstvom Juraja Valkaja i Gracie Slokan iz Graditeljske škole Čakovec.


Štrigova se predstavlja s Festivalom keramike kao jačom stranom novog sadržaja za razvoj kulturnog turizma s obzirom da je na njenom području povećana aktivnost keramičkih djelatnosti te je po tome jedinstvena u Međimurju.


Direktorica Turističke zajednice Općine Štrigova, Ivana Kelner Tkalčec, naglasila je važnost Festivala keramike za turizam, ističući da ovakvi događaji obogaćuju ponudu destinacije te privlače ljubitelje kulturnog turizma:


„Festival keramike Štrigova kao jedan od turističkih proizvoda doprinosi raznolikosti ponude koju destinacija pruža i čini posebnu nišu koju posjećuju turisti zaljubljenici u kulturni turizam. Ovakvim događajima i atrakcijama privlačimo sve veći broj turista, ali i dajemo sadržaj za duži boravak u destinaciji. Uz sve navedeno, cilj nam je stvoriti fundus radova kako bismo mogli stvoriti i izložbu keramičkih radova nastalih upravo na Festivalu keramike i time dodatno obogatiti sadržaj Doma kulture Štrigova.“ – rekla je Ivana Kelner Tkalčec.


Štrigova se još jednom pokazala kao središte kreativnosti i inspiracije, a Festival keramike kao nezaobilazna točka na karti umjetničkih događanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije