jedinstvena budnica

FOTO Više od 280 motorista probudilo mještane Štrigove, Razkrižja i okolnih naselja

U organizaciji Općine Štrigova, Turističke zajednice Općine Štrigova te Štrikoma tradicionalno na prvi maj u Štrigovi se održala Prvomajska budnica

U pet sati ujutro ispred Doma kulture u Štrigovi okupilo se više od 280 motorista koji su uz snažne zvukove svojih motora probudili mještane Štrigove, Razkrižja te okolnih naselja.

Kao što je prošle godine najavio načelnik Općine Štrigova Stanislav Rebernik, motoristi su nakon 8 godina ponovno prošli kroz susjednu Općinu Razkrižje u Republici Sloveniji gdje ih je dočekao tamošnji župan, Stanko Ivanušić. Uz kratak odmor kod vinarije Horvat gdje je sve sudionike dočekala obitelj Horvat motoristi su završili svoju rutu kod Doma kulture u Štrigovi gdje je bio pripremljen prvomajski grah za sve sudionike.

-Ove godine je jedanaesta budnica po redu. Možemo reći da je to jedna tradicija koja traje i koju su motoristi i te kako prihvatili i zapisali u svoje kalendare. S obzirom da smo se ove godine poprilično približili broju od 300 sudionika, razmišljanja smo da se ona sljedeće godine proširi na cjelokupno gornje Međimurje pa i šire. Zahvaljujem Općini Razkrižje i županu Stanku Ivanušiću te Robertu Horvatu na gostoprimstvu. Također, veliko hvala svim sudionicima koji ih je iz godine u godinu sve više. – poručio je štrigovski načelnik Stanislav Rebernik.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije