NAKON 5 GODINA

ODLIČNA VIJEST U čakovečkoj bolnici operirana jedna pacijentica s karcinomom endometrije!

Dogovorno će se nadalje operirati pacijentice s karcinomom endometrija i cerviksa

Velika želja uprave Županijske bolnice Čakovec i vodstva odjela ginekologije, porodništva i neonatologije je bila uspostaviti suradnju sa s ginekološkim onkolozima dr. Marko Škvorcem i prim.dr. Pavlom Planinićem iz Klinike za ženske bolesti i porode, Petrova 13.

– S obzirom da naša ustanova nema ginekološkog onkologa, a ginekološke onkološke pacijentice su dio našeg svakodnevnog posla, unatrag par godina takve pacijentice šaljemo u tercijarnu ustanovu radi liječenja i daljnjeg zbrinjavanja. Time se povećava priljev onkoloških pacijentica u kliniku, produžava vrijeme čekanja na operativne zahvate te pacijentice iz Međimurske županije nemaju priliku biti zbrinute u našoj ustanovi.

Prednosti gore navedene suradnje su u bržem zbrinjavanju onkoloških pacijentica te blizina ustanove u kojoj će im biti pružena potrebna skrb. Jučer, 04.04.2024.g., u našoj ustanovi, prvi puta od 2019.g., operirana je pacijentica s karcinomom endometrija, laparoskopski, prema pravilima struke i konačno ostvarena suradnja. Dogovorno će se nadalje operirati pacijentice s karcinomom endometrija i cerviksa, a zbog kompleksnijih operativnih zahvata karcinomi vulve i jajnika i nadalje će se operativno zbrinjavati u klinici.

U planu je i edukacija mlađih specijalista i specijalizanata u vidu laparoskopskih operativnih zahvata, u kojoj bi sudjelovali gore navedeni ginekološki onkolozi, a koji su danas zlatni standard za većinu ginekoloških operacija: rekla je v.d. pročelnice službe za ginekologiju, porodništvo i neonatologiju, Damira Reich, dr.med.spec.ginekologije i opstetricije.

Ravnatelj bolnice dr. Igor Šegović nam je rekao da je ovo rezultat dobrog rada i suradnje svih djelatnika u bolnici koju su prepoznali i vrhunski liječnici s Klinike u Zagrebu. Odrađeni su svi preduvjeti, ravnatelj KBC Zagreb prof.dr.sc.Ante Čorušić nam je dao podršku, a sretni smo jer će pacijentice sa teškim bolestima neke zahvate moći dobiti u našoj ustanovi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije