vuzmeni pondeljek

VIDEO I FOTO Tak je to negda bilo: Na livadi kod pila svetog Ivana plesala se kotoripska izvorna kola

Krajnji cilj ovog projekta je prikazati stanovnicima Kotoribe sve vrijedno i povijesno vezano uz tradiciju, govor, riječ, pjesmu, ples i rukotvorine mjesta

Članovi KUD-a Kotoriba oduševili su publiku organizacijom prvog kulturno-umjetničkog programa koji se održao 1. travnja povodom Vuzmenog ponedjeljka. Inicijator je bila Anica Jauk koja je i sve uvježbala.

Program je započeo u 14 sati skupljanjem na livadi kod pila svetog Ivana u Kotoribi, gdje su se prikazala izvorna kotoripska vuzmeno-ivanjska kola. Istovremeno, u samom prostoru Doma kulture u Kotoribi, otvorena je izložba „Se kaj imamo v hiži“ Vladimira Vugrinčića uz pomoć Ksenije Virgej, koja je bila otvorena cijelo popodne.

Nakon toga u istom prostoru Doma kulture započeo je kulturno-umjetnički program u kojem su nastupili članovi KUD-a Kotoriba, učenici OŠ „Jože Horvata“ Kotoriba te najmlađi iz Dječjeg vrtića Kotoriba.

Ovo je bio tek početak zamišljenog projekta “Vuzmeni pondeljek”, koji će se održavati svake godine upravo na Uskrsni ponedjeljak te će prikazivati i veličati kotoripski govor, pjesmu i ples. Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva kulture i sporta.

Krajnji cilj ovog projekta je prikazati stanovnicima Kotoribe sve vrijedno i povijesno vezano uz tradiciju, govor, riječ, pjesmu, ples i rukotvorine mjesta. Bitno je sačuvati govor Kotoribe ne samo u rječniku, već da on i dalje živi u svakodnevici i prenosi se mlađim generacijama. Materinski jezik je naš identitet, naša prošlost, naša sadašnjost i naša budućnost.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije