DIVLJA GRADNJA NE POSUSTAJE

BESPRANA GRADNJA Koliko je objekata srušeno u Međimurskoj županiji?

O bespravnoj gradnji u Međimurju, osobito uz naše rijeke, zadnji smo puta pisali u rujnu prošle godine

Kako je tada za List Međimurje uz ostalo izjavio glavni čuvar prirode Međimurske prirode – Javne ustanove za zaštitu prirode Velimir Bašek brojke i stanje na terenu pokazuju da divlja gradnja ne posustaje niti nakon provedene legalizacije.

U Državnom inspektoratu Republike Hrvatske sada smo odlučili provjeriti brojke. Kratak odgovor na naš upit prenosimo u cijelosti. -Građevinska inspekcija Državnog inspektorata područnog ureda Varaždin obavila je u 2023. godini 571 inspekcijski nadzor.

Slijedom utvrđenog činjeničnog stanja doneseno je 122 rješenja sa zakonom propisanim mjerama te su slijedom postupanja građevinske inspekcije na području područnog ureda Varaždin uklonjene 33 bespravno izgrađene građevine. Na području Međimurske županije u 2023. godini temeljem postupanja građevinske inspekcije Državnog inspektorata uklonjene su tri građevine; po jedna u Čakovcu i Murskom Središću te jedna u općini Donja Dubrava, kažu u Inspektoratu.

Podsjetimo i da su u našem prethodnom članku o ovoj temi, u Međimurskoj prirodi procijenili da samo oko akumulacijskog jezera Hidroelektrane Čakovec (kod Kuršanca) postoji najmanje 500 objekata.

Nije poznato koliko ih je legalizirano, odnosno jesu li uopće legalizirani.

*Preuzeto iz Lista Međimurje, br. 3596

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije