ZAJEDNO KROZ MOLITVU

FOTO/VIDEO Vjernici u molitvi i hodu – održan Križni put kroz ulice Pribislavca

Danas je u Pribislavcu oživio duh vjere i molitve kroz tradicionalni obred Križnog puta

Mjesto je bilo ispunjeno s osjećajem sakralnosti dok su vjernici zajedno hodali kroz ulice, duboko uronjeni u molitvu.

Svečanost je započela u popodnevnim satima, kada su se vjernici okupili kod pilova i crkve. Na čelu Križnog puta bio je župnik Marko Rac, koji je vodio vjernike s predanošću i duhovnom snagom. Oko stotinu vjernika hrabro je krenulo na ovaj duhovni put, ujedinjeni u svojoj vjeri i želji za dubljim duhovnim iskustvom.

Po ulicama mjesta, korak po korak, vjernici su slijedili staze koje su oblikovale stoljeća tradicije. Svaka postaja Križnog puta označavala je trenutak razmatranja i molitve, podsjećajući vjernike na Isusovu patnju i žrtvu za spasenje svijeta.

Župnik Marko Rac je u svakom koraku prenosio duhovnu poruku koja je nadahnjivala vjernike da dublje urone u svoju vjeru i da žive po Isusovom primjeru ljubavi i suosjećanja.

Dok su hodali ulicama, oni su se osjećali blizu jedni drugima i blizu Boga, dijeleći teret životnih izazova i tražeći snagu i nadu u vjeri.

Na kraju puta, vjernici su se vratili u crkvu, gdje su završili svoj duhovni put s molitvom i zahvalnošću. Križni put u Pribislavcu ostaje ne samo religijska manifestacija, već i duboko duhovno iskustvo koje obogaćuje srca i duše vjernika, povezujući ih u zajedništvu vjere i ljubavi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije