'Ubi me politička korektnost'

NAŠA ČAKOVČANKA Novi film Stanke Gjurić: Provokativna parodija na političku korektnost na filmu

Ovaj kratki film predstavlja izazovan osvrt na koncept političke korektnosti unutar filmske industrije

Prije nekoliko dana u Zagrebu je završena postprodukcija novog filma hrvatske pjesnikinje i filmašice Stanke Gjurić, koja – kao i uvijek – potpisuje režiju, produkciju, scenarij, kameru i montažu, pod intrigantnim naslovom “Ubi me politička korektnost”.

Ovaj kratki film predstavlja izazovan osvrt na koncept političke korektnosti unutar filmske industrije, te predstavlja hrabri izlet u svijet političke korektnosti, oslikavajući je kroz humorističnu i provokativnu prizmu.

Kroz apsurdnu situaciju u filmu s tek jednim protagonistom, glumicom Zoricom Krističević, Gjurić postavlja pitanja granica političke korektnosti i njezine uloge u suvremenom društvu.

– U današnjem svijetu često se susrećemo s prekomjernom političkom korektnošću koja može ograničiti slobodu izražavanja i stvaranja umjetnosti, izjavila je Gjurić.

– Moja namjera s ovim filmom bila je osvijetliti tu temu kroz humorističan pristup i potaknuti gledatelje na razmišljanje o vlastitim stavovima pružajući im priliku da razmotre njenu ulogu i utjecaj na suvremenu filmsku umjetnost. Gjurić, poznata po svojoj smionosti i srčanosti u propitivanju društvenih normi, koristi ovaj film kao sredstvo za izražavanje svojih stavova i promišljanja.

Od filma “Ubi me politička korektnost” očekuje se da će donijeti svježinu i provokaciju domaćoj kinematografiji te potaknuti na razmišljanje o aktualnim temama.

Premda se još ne zna točan datum premijere, vjerujemo da će film privući pažnju svojom originalnom tematikom i izražajnim stilom naše nagrađivane filmašice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije