Dječji vrtić Cvrčak

FOTO Put oko svijeta na Montessori način – male ‘Perlice’ istražuju i uče o svijetu

Projekt se provodi u suradnji s Montessori vrtićima u Hrvatskoj i Grčkoj

Put oko svijeta na Montessori način naziv je eTwinning projekta koji se provodi u Montessori skupini Perlice Dječjeg vrtića Cvrčak, PO Maslačak. Djeca zajedno sa odgajateljicama Alenkom Novak Sabol i Marijanom Borko istražuju i uče o svijetu. Projekt se provodi u suradnji s Montessori vrtićima u Hrvatskoj i Grčkoj.

Cilj projekta je uključiti Montessori područja i pristupiti im individualno na drugačiji i kreativan način, osvještavati, prihvaćati i uvažavati različitosti u svijetu, poticati razvoj suradničkog rada, te potaknuti svjesnost o e-sigurnosti i pozitivnom obrazovnom korištenju interneta od najranije dobi.

Montessori pedagogija se vodi motom da djeca najbolje uče čineći, kroz sva njihova osjetila . Montessori metoda uvažava dječju individualnost i od nje polazi. Naglasak nije na poučavanju nego se osigurava poticajna okolina koja povećava dječju prirodnu radoznalost uz pomoć pribora i raznih vježbi, te djeca kroz igru uče o apstraktnim pojmovima.

Kada krećemo na neko putovanje potrebna nam je putovnica te je to bila prva aktivnost s kojom smo započeli gdje su djeca sudjelovala u izradi. Prvi kontinent koji smo posjetili bio je Australija, zatim Sjeverna Amerika, Južna Amerika, Antarktika i trenutno se nalazimo u Africi.

Svaki od kontinenata koji istražujemo vodimo se niti vodiljom da upoznamo arhitekturu, geografiji, jezik, kulturu, floru i faunu i gastronomiju. Svaki od kontinenata ima svoje posebnosti i zanimljivosti, saznajemo nove nepoznate riječi koje zapisujemo i tako sastavljamo rječnik nama nepoznatih riječi.

Nova saznanja i ideje izmjenjujemo s djecom i odgojiteljicama partnerima ovog eTwinning projekta.
Kako istražujemo, učimo i zabavljamo se i sve to kroz igru možete vidjeti na fotografijama , jer fotografije govore više od tisuće riječi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije