VAŽNO

NEPUŠAČKA ZONA Županijska bolnica Čakovec apelira na nepušenje ispred ulaza

Županijska bolnica Čakovec uputila je apel javnosti s ciljem poboljšanja uvjeta smještaja pacijenata i radnih uvjeta za djelatnike

U sklopu tog apela, ističu se problemi vezani uz pušenje ispred glavnog ulaza u bolnicu, koji utječu na okolinu i zdravlje pacijenata.

– S poštovanjem, ispred ŽB Čakovec, radimo sve što je u našoj moći kako bismo unaprijedili uvjete za naše pacijente i olakšali rad našim djelatnicima, stoji u priopćenju bolnice.

Jedan od ključnih problema na koje bolnica želi skrenuti pažnju je pušenje ispred glavnog ulaza, čiji miris ne samo da remeti okolinu već direktno utječe na kvalitetu zraka unutar bolničkih prostorija.

U apelu se također ističe zabrinutost zbog činjenice da se ispred ulaza u bolnicu i Zavoda za hitnu medicinu redovito okuplja grupa osoba koje puše, a otpatke od pušenja bacaju neposredno pred sam ulaz, čime se narušava čistoća i izgled prostora.

– Svjesni smo da je pušenje za neke neizbježan dio svakodnevice, ali isto tako molimo za razumijevanje i suradnju svih posjetitelja i prolaznika. U našoj bolnici liječe se pacijenti koji se bore s različitim bolestima, uključujući i rak pluća. Pušenje ispred ulaza ne samo da ih nepotrebno izlaže štetnim tvarima već i stvara neprijatnosti pri dolasku u ustanovu, naglašeno je u apelu.

Županijska bolnica Čakovec poziva sve posjetitelje, prolaznike i osoblje da poštuju zabranu pušenja u krugu bolnice te da doprinesu stvaranju zdravije okoline za sve.

Smeta li vam dim cigareta ispred glavnog ulaza Županijske bolnice Čakovec?

Vidi rezultate

 

Zakon o ograničavanju uporabe duhanskih i srodnih proizvoda u članku 25., stavku 3 zabranjuje pušenje na prostoru koji je udaljen manje od 20 metara od ulaza u zgradu zdravstvene ustanove.

– Od sutra će zaštitarska služba upozoravati osobe koji krše ovaj zakon jer Bolnica ne želi biti odgovorna ako inspekcija napiše kaznu od 150 tisuća kn za kršenje istoga. Za taj iznos se mogu kupiti uređaji popur ultrazvuka ili respiratora ili poslati djelatnike na edukaciju. Hvala na razumijevanju, istaknuli su iz ŽB Čakovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije