Prošle godine u Međimurju je bilo 415 požara

Prošle godine u Međimurju je bilo 415 požara

Na dnevnom redu 20. sjednice Skupštine Međimurske županije našlo se izvješće o radu Vatrogasne zajednice Međimurske županije za proteklu godinu koje je pripremio predsjednik Zlatko Orsag.

U izvještajnom jednogodišnjem razdoblju, za područje Međimurske županije koju čine tri grada i dvadeset dvije općine, djelovalo je deset područnih vatrogasnih zajednica i jedna vatrogasna zajednica u gospodarstvu. Sve vatrogasne organizacije ustrojene u Županijsku zajednicu svoje aktivnosti i zadaće prvenstveno su usmjerile na sprečavanje nastanka požara, provođenju preventivnih mjera zaštite od požara, gašenju nastalih požara, pružanjem tehničkih usluga i drugih operativnih intervencija, stručnoj obuci članstva, prijemu novih članova i promidžbi vatrozaštite u svim sredinama.

Zajednica okuplja i rukovodi radom jedanaest vatrogasnih zajednica u kojima djeluje i radi 85 područnih DVD-a, pet DVD-a u gospodarstvu i JVP Čakovec. Tijekom godine ponovno se vrlo aktivno u rad uključio DVD Totovec, dok je u potpunosti prestao rad DVD-a Štrukovec.
Vatrogasna zajednica ima sveukupno 6348 sveukupno članova.

Na području Međimurske županije lani je zabilježeno 846 intervencija što predstavlja povećanje za osam intervencija ili 0,95 % u odnosu na 2010. godinu kada je zabilježeno 838 intervencija.

U toku 2011. godine zabilježeno je 415 požara što je povećanje za 117,27 % u odnosu na 2010. godinu kada je zabilježen 191 požar. Tehničkih intervencija bilo je 204 što pak je smanjenje za 50,37 % u odnosu na prošlu godinu kada je zabilježeno 405 takvih intervencija.

Prošle godine održane su taktičko pokazne vježbe u kojima je sudjelovala JVP Grada Čakovca i mnoga dobrovoljna vatrogasna društva. Sve vježbe, njih 29, temeljito su i stručno pripremane i izvedene.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije