Zlatku Orsagu titula počasnog predsjednika VZMŽ

Zlatko Orsagu iz Vularije dodijeljena je titula počasnog predsjednika Vatrogasne zajednice Međimurske županije, a prijedlog je stigao iz domicilnog okruženja DVD-a Vularija.

Orsag je do prošle godine, a unatrag 20 godina bio predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije koji je ljestvicu zahtjevnosti međimurskog vatrogastva podigao vrlo visoko čime ga je svrstao u sam vrh hrvatskog vatrogastva.

Dao je svoj stručni doprinos na provođenju operativnih i drugih mjera sustava zaštite od požara i drugih javnih djelatnosti, a koju dobrovoljno obavlja dugih 40 godina. Između ostalog u obrazloženju prijedloga ističe se niz komparativnih prijedloga Zlatka Orsaga što je bilo dovoljno da se na Skupštini VZMŽ u Strahonincu Zlatku jednoglasnom odlukom dodijeli ovakva titula. Među čestitarima je bio i predsjednik HVZ-a Ante Sanader


I Županija mu dodijelila Povelju

Na Dan Međimurske županije, odnosno kod svečane sjednice iste, župan Međimurske županije Matija Posavec također je istaknuo Zlatka kao dobrovoljnog i humanog djelatnika na vatrogasnom polju, te mu ”propisao” zaslugu na unapređenju i obnašanju čelnih dužnosti VZMŽ.

Ovo je prvi put da se dodijeli Povelja Međimurske županije jednom vatrogasnom pojedincu što samo po sebi govori koliki je značajan rad Zlatka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije