ŠEZDESET MU JE GODINA TEK Vatrogasac, političar i gospodarstvenik Zlatko Orsag

Damir Novak iz Malog Mihaljevca, najpoznatiji međimurski karikaturist, vatrogasac, vatrogasni sudac, donačelnik Općine Sveti Juraj na Bregu, u petak, 6. travnja je jednom svojom karikaturom objavljenom na Facebooku čestitao 60. rođendan Zlatko Orsagu iz Vularije.

Čestitka posebna, neobična. Posebna za posebnog čovjeka u međimurskom vatrogastvu, vatrogasca koji je sa svojih 60 godina postigao sve što se u toj humanoj djelatnosti može postići.

Kako i ne bi kada je u službu humanosti na spašavanju ljudske imovine i njihovih života odlučno krenuo kao 15-godišnjak. Od tada su se redale njegove vatrogasne pobjede pa je danas viši vatrogasni časnik i počasni predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije i jedan od najodlikovanijih međimurskih vatrogasaca, a do lani i dugogodišnji predsjednik matičnog DVD Vularija.

Zlatka znaju kao čovjeka na najvišim dužnostima u Županijskoj vatrogasnoj zajednici, u međužupanijskoj vatrogasnoj koordinaciji, u Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici, kao licencirani vatrogasni sudac sudio je na devet europskih vatrogasnih olimpijada.

Iz mnoštva odlikovanja, nagrada, priznanja Zlatko s ponosom ističe Zlatnu plamenicu za požrtvovnost, odlikovanje Reda hrvatskog trolista, Spomenicu Domovinskog rata, a nositelj je i Povelje Međimurske županije.

Uz sve to, Zlatko je aktivan u lokalnoj samoupravi gdje je kao član HSS-a vijećnik Općinskog vijeća Orehovice gdje je dopredsjednik, predsjednik je Poljoprivredne komore Međimurske županije i više od tri desetljeća aktivni volonter mjesnog odbora u Vulariji.

Županijska organizacija HSS-a dala mu je povjerenje da nadzire njihov rad, a župan Međimurske županije ga je ovlastio da predstavlja Županiju u Predsjedništvu Vatrogasne zajednice Međimurske županije.

To su isječci iz prebogatog rada i djelovanja čovjeka koji služi uzorom u svim segmentima društva i ponosan je na to. Ponosu je doprinijela i činjenica što je njegovim stopama krenuo sin Marinko, mladi čovjek, humanista, odvažni policajac koji je za prošlu godinu proglašen Ponosom Hrvatske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije